≫ 

Mehalj: KBS sa NATO i SAD spremna da se suoči sa svakom pretnjom

Ministar odbrane Armend Mehaj poručio je na svom Fejsbuku da će vojska tzv. Kosova zajedno sa NATO-om i predvodjeni SAD, da se suopče sa svakom regionalnom i globalnom pretnjom

  • 10

Ministar odbrane privremene vlade u Prištini Armend Mehaj rekao je da će KBS biti spremna da se suoči sa svakom pretnjom regionalnoj i globalnoj bezbednosti.

Mehaj je napisao na Fejsbuku da će KBS biti zajedno sa NATO-om i predvođeni Sjedinjenim Američkim Državama, da se suoče sa pretnjama.

- Nastavljamo sa pripremama za učešće u multinacionalnoj vežbi NATO-a i njegovih partnera „Vigorous Varrior 2022“. Mi smo i bićemo zajedno sa NATO-om, na čelu sa SAD, spremni da se suočimo sa svakom pretnjom po regionalnu, kontinentalnu i globalnu bezbednost -  napisao je Mehaj.

Inače skupština tzv. Kosova je sa 61 glasom "za" usvojila u načelu Predlog zakona o vojnoj policiji u Kosovskim bezbednosnim snagama, a ministar odbrane Armend Mehaj kaže da je zakonsko regulisanje misije i statusa vojne policije korak ka članstvu u NATO, prenosi Koha.

Obrazlažući nacrt tog zakona u kosovskoj skupštini, Mehaj je rekao da je prvi put da se status i misija vojne policije reguliše posebnim zakonom.

- S obzirom na to da je cilj Kosova članstvo u NATO, zakonsko regulisanje misije i statusa vojne policije je korak ka realizaciji ovog strateškog cilja Republike Kosovo. Stoga tražim da vojna policija ima posebna zakonska ovlašćenja za podršku misiji. Zbog toga Ministarstvo odbrane traži razmatranje i usvajanje ovog nacrta zakona", rekao je Mehaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Текија

    22. februar 2022 | 17:43

    Надам се да ће НАТО убрзо отићи и ови Амери са њима,напустили су они све које су помагали. Па да разбуцамо козоје.е и да им покажемо где им је место.

  • Nikolas

    22. februar 2022 | 19:04

    NATO CE MORATI KAD TAD DA ODE SA SRPSKE SVETE ZEMLJE-VELIKE ALBANIJE NECE BITI !!!

  • Marko8152

    22. februar 2022 | 17:43

    Da nije tuzno bilo bi smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA