≫ 

Stano: EU od Srbije očekuje da se uskladi sa sankcijama Rusiji

Od zemalja u procesu pristupanja se očekuje da se usklade sa odlukama EU. Srbija je zemlja kandidat i zato se od nje očekuje da se uskladi sa odlukama EU u domenu spoljne i bezbednosne politike - rekao je portparol Evropske Unije Peter Stano

  • 21

Evropska unija će reagovati sankcijama na rusko kršenje međunarodnog prava i od država u procesu pristupanja očekuje da se usklade sa odlukama Brisela, a to se odnosi i na Srbiju, izjavio je danas portparol EU Peter Stano.

- Od zemalja u procesu pristupanja se očekuje da se usklade sa odlukama EU. Srbija je zemlja kandidat i zato se od nje očekuje da se uskladi sa odlukama EU u domenu spoljne i bezbednosne politike  - rekao je Stano za Glas Amerike.

EU je prethodno donela odluku o novim sankcijama Rusiji kojima se na crnu listu stavlja još političara i zvaničnika, zabranjuje se investitorima iz EU da trguju ruskim državnim obveznicama, kao i izvoz i uvoz u otcepljene regione, nakon što je Rusija priznala dve samoproglašene republike u Donbasu, na istoku Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    22. februar 2022 | 20:43

    Nismo pripadnici EU dace bog necemo nikad ni biti...EU zlo i hostapleraj...dobra samo zs one senilne starce koji uzimaju ogtoman novac a pritom neznaju sta ce od droge...

  • DARKO 100%

    22. februar 2022 | 20:44

    Mi nesmemo izdati Rusiju

  • Febo

    22. februar 2022 | 20:51

    Zasto bi,mi nismo clanovi eu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA