≫ 

Vučić se obratio iz Madrida: Španija neće priznati Kosovo, za 48 sati Srbija će izneti stav o Ukrajini

Predsednik Srbije prisustvovaće potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona C-295 Casa kompanije Erbas, a imaće i niz sastanaka sa predstavnicima državnog vrha Španije

  • 24

Kako je predsednik Srbije poručio iz Španije, sve što je danas dogovoreno, jeste od izuzetne važnosti za našu vojsku. Istakao je da Španija neće priznati nezavisnost Kosova i zahvalio im se na podršci.

- I u razgovoru sa kraljem, ali i sa Sančezom, jasno je da Španija neće priznati nezavisnost Kosova. Mi smo o mnogim detaljima razgovarali sa kojima ne bih opterećivao građane - rekao je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija će uvek moći da računa na Španiju, i ona je veoma važna za Srbiju, dodajući da će dobri odnosi nastaviti da se neguju. Predsednik je dodao da Srbija nabavlja transportne avione iz te zemlje.

Važno je poštovanje međunarodnog prava

- Razgovarali smo i o Ukrajini, naravno, ja sam istakao važnost poštovanja međunarodnog prava, ali i naglasio neke slučajeve nepoštovanja istog. Neki ljudi žele da Srbija poklekne i odustane od svega što je gradila, ali to se neće desiti. Mi odlučujemo o svojoj sudbini. Što se tiče onih koji nemaju pametnija posla nego da napadaju Srbiju, moj odgovor je ne zanima me - kaže Vučić.

Vučić je otkrio da je u noći za nama razgovarao sa predsednicom Vlade Srbije, dodajući da će Srbija u narednih 48 sati izaći sa detaljima o situaciji u Ukrajini. 

Dobro se sećamo '99. godine

- Srbija se dobro seća '99. godine kada oni kojima su danas usta puna poštovanja prava nisu tako razmišljali '99. kada je bilo reči o našoj zemlji - rekao je Vučić.

Predstoji nam borba da sačuvamo poziciju i mir u regionu i ne pada nam na pamet da budemo deo širih pokreta, dodao je predsednik. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je radnu posetu Španiji, gde će imati odvojene sastanke sa kraljem Felipeom VI i premijerom Pedrom Sančesom.

- Svečani doček u čast predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Kraljevini Španiji i sastanak sa kraljem Španije Felipeom VI - piše na Instagram profilu "Budućnost Srbije AV".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kako je preneo Vučićev kabinet, predsednik Srbije prisustvovaće potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona C-295 Casa kompanije Erbas.

Uoči odlaska u Madrid, Vučić je najavio da će pozvati kralja Felipea i premijera Sančeza da posete Srbiju.

- Srpski i španski zvaničnici imaju retko susrete, oni nisu bili u Beogradu 50 godina. Pozvaću kralja Felipea Šestog i premijera Sančeza da posete Srbiju, oni su iskreni prijatelji naše zemlje i to je veoma važno za nas - rekao je tada predsednik Srbije.

Video: Vučić o krizi u Ukrajini: Nek Zelenski osudi agresiju nad Srbijom, pa ću odgovoriti zahtevima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    23. februar 2022 | 17:05

    Pozdravi kralja od nas sviju.😀

  • Realista

    23. februar 2022 | 19:07

    Ja se iskreno nadam da ćeš se izjasniti da smo neutralni i da želimo rešavanje eskalacije. Ako uvedeš sankcije Rusiji a podržiš Ukrajinu koja je stala na stranu Srpskog neprijatelja bi bilo samoubistvo kako ekonomski tako i moralno.

  • Moler

    23. februar 2022 | 18:47

    Ako nasa država,da sankcije Rusiji ima da plaćamo gas kao i ovi ostali 2000$

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA