≫ 

Na severu KiM prokopani alternativni putevi, mediji prenose: KPS na terenu

Akciju obezbedjuje Kosovska policija koja je na ovim lokacijama sa desetak džipova

  • 2
Zvečan, Kosovska Mitrovica, Sever Kosova Prostor Zvečana, mesta koje se razvilo ispod istoimene tvrđave, jedne od najvažnijih u srednjovekovnoj Srbiji, te Kosovske Mitrovice, koja je kasnije nastala na Dmitrovačkom polju, po kojem je dobila ime, a koje svoje ime duguje Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija Solunskog, koja se nalazila ispod Zvečana i bila metoh manastira Banjska. Foto: Google Maps

Na severu Kosova, u oblasti opštine Zubin Potok jutros su sa dva bagera prokopani alternativni putevi u selu Banje, koji se nalazi pored zvaničnog puta, kao i selu Pragovi prema prelazu za Novi Pazar, javili su Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress očevidci.

Izvori JUGpresa javljaju da ovu akciju obezbedjuje Kosovska policija koja je na ovim lokacijama sa desetak džipova, kao i da su bageri otišli prema selu Čečevo.

U jutrošnjoj akciji Prištine prokopan je i put koji vodi oko jezera Gazivode.

Političar Neven Đenadija objavio je na svom tviter nalogu uz fotografije sa terena da "Albanci na Kosovu i Metohiji koriste situaciju u Ukrajini i krenuli su u zatvaranje bagerima svih alternativnih puteva koje koriste Srbi na KiM". Fotografije su iz rejona Ibarskog Kolašina, navodi.

On je takođe objavio i snimak transporta bagera kojima se zatvaraju administrativni prelazi na Kosovu i Metohiji uz obezbjeđenje od strane policijskih snaga pod albanskom kontrolom iz Prištine.

Video: Kancelarija za KiM: Šilovo primer zastrašivanja Srba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzo

    24. februar 2022 | 09:25

    Haha, prpa šipci. Pustice i vas ameri niz vodu, a onda ostajemo mi i vi, bez sudije. Spremite patike, patike za trčanje.

  • Isko

    24. februar 2022 | 09:29

    Đaba ste krećili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA