≫ 

Haradinaj predstavio nacrt „konačnog sporazuma“ sa Srbijom

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predlaže priznavanje državljanstva i nemešanje u unutrašnje i međunarodne poslove i zagovara da budući sporazum bude u skladu sa tri osnovna principa: suverenitet, teritorijalni integritet i ustavnost

  • 7
Ramush Haradinaj, Ramuš Haradinaj, izbori Kosovo Foto: Tanjug/AP

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj će uputiti Skupštini tzv. Kosova nacrt "konačnog sporazuma Kosova i Srbije", javlja Kossev.

Njegova stranka zatražila je sednicu parlamenta za petak 25. februar, posvećenu upravo dijalogu sa Beogradom.

Haradinaj predlaže priznavanje državljanstva i nemešanje u unutrašnje i međunarodne poslove i zagovara da budući sporazum bude u skladu sa tri osnovna principa: suverenitet, teritorijalni integritet i ustavnost.

- Republika Kosovo je posvećena da se sporazum mora postići u skladu sa idejom postizanja velikog rešenja na međunarodnom samitu organizovanom pod pokroviteljstvom predsednika Bajdena, predstavnika EU i Ujedinjenog Kraljevstva -  dodaje se u tekstu.

"Veliko rešenje" treba da obezbedi konačni sporazum i otvori put za tekući dijalog između strana o svim otvorenim pitanjima posle postizanja konačnog sporazuma, navodi Haradinaj.

On smatra da bi, posle tog sporazuma, trebalo nastaviti dijalog o drugim otvorenim pitanjima, uz garancije SAD, EU i Velike Britanije.

Video: Vučić: Haradinaj veoma opasan, žele poniženje Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    24. februar 2022 | 11:29

    Jel on ne shvata da je američka sveća dogorela? Čekamo da se ugasi i da nastane mrak.

  • 123

    24. februar 2022 | 11:37

    Evo imas priliku uzivo da vidis sta ce ti se desiti uskoro

  • REALNO

    24. februar 2022 | 11:53

    Hahahahahaha!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA