≫ 

Vučić o akciji Kosovske policije na Brnjaku: Trudimo se da budemo popustljiviji i ne reagujemo na provokacije

Nisu ona nekakva sila i snaga, a nama je mir najpotrebniji. Zato prećutimo, iako vidite da znam svaki detalj, bolje nego da izazivamo sukob - poručio je predsednik Srbije povodom poslednje akcije Kosovske policije na Brnjaku

  • 5
Kosovo, granica Brnjak, barikade Foto: Tanjug/AP

Pratimo situaciju na Kosovu i Metohije, ali ne želimo da pristanemo na njihovu igru provokacije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom poslednje akcije Kosovske policije na Brnjaku koji su na 80 metara od administrativnog prelaza Brnjak dovukli tešku mehanizaciju i ljudstvo, pod izgovorom nekakvog ojačavanja policijskog punkta na prelazu.

Čime je, kako je objašnjeno iz Kancelarije za KiM, direktno prekršen sporazum o Vojno-tehničkoj saradnji iz Kumanova, potpisan između Vojske Jugoslavije i KFORA koji predviđa da se pojas od jednog kilometra od adiministrativne linije tretira kao zelena zona na kojoj je jedino dozvoljeno prisustvo KFORA, a nikako drugih organa reda takozvanog Kosova.

- Nisu ona nekakva sila i snaga, a nama je mir najpotrebniji. Zato prećutimo iako vidite da znam svaki detalj, bolje nego da izazivamo sukob. Trudićemo se da budemo popustljiviji, jer u miru najbolje i najbrže rastemo. To je putokaz za budućnost, a to je za nas najvažnije - odgovorio je Vučić prilikom otvaranja novog KCS.

Video: Zadušnice na Kosovu i Metohiji, građani komentarišu: Kao i uvek polomljeni i srušeni spomenici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trudimo se

    27. februar 2022 | 12:32

    I uspeva nam,popustamo,ne vidimo,ne reagujemo,ubijamo sami sebe iz dana u dan

  • Samo hrabro popuštajte

    27. februar 2022 | 12:48

    doćiće oni do Niša ako nastavite tako

  • Lord

    27. februar 2022 | 13:11

    Samo ti popuštaj, osete i oni kad je mekano...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA