• 0

Danas mladi, sutra lideri: Konferencija MOS-a o položaju mladih na tržištu rada sutra u Beogradu

Cilj konferencije je upoznati širu javnost sa programima i dobrim praksama koje Vlada realizuje kao i značaj koji imaju za mlade u Srbiji

  • 0
Studenski Grad, Novi Beograd

Foto: Nikola Tomić

Konferencija pod nazivom "Danas Mladi, sutra lideri" održaće se sutra, u Velikoj sali Privredne komore Srbije sa početkom u 12.30 časova, na inicijativu Ministarstva za omladinu i sport. Govornici na panelu biće ministri u Vladi Srbije – ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, kao i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Prema poslednjoj proceni broja stanovnika u Republici Srbiji iz 2019. godine, mladi čine blizu 17% populacije u Srbiji. Stopa neaktivnosti mladih je relativno visoka i u najvećoj meri to se može objasniti time što mladi u Srbiji tokom studiranja nisu prisutni na tržištu rada, za razliku od svojih vršnjaka iz zemalja Evropske unije. Iako se stopa nezaposlenosti mladih značajno i neupitno smanjila, period tranzicije od škole do prvog stabilnog ili zadovoljavajućeg posla i dalje predstavlja veliki izazov za mlade.

Cilj konferencije je upoznati širu javnost sa programima i dobrim praksama koje Vlada realizuje kao i značaj koji imaju za mlade u Srbiji. Neke od tema sutrašnje konferencije biće programi samozapošljavanja mladih, preduzetništva, program ”Moja prva plata”, različite mogućnosti stipendiranja i subvencionisanja, kao i upoznavanje mladih sa svim mogućnostima koje im se pružaju za sticanje prvog radnog iskustva, bilo tokom školovanja ili nakon završetka obrazovanja.

Kako su u fokusu mladi, na sutrašnjoj konferenciji učestvovaće i Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA