≫ 

Odluka o predsedničkom kandidatu naprednjaka 7. marta

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će izbore za predsednika Srbije raspisati u sredu, 2. marta, te da će oni biti održani kada i parlamentarni 3. aprila

  • 4
Aleksandar Vučić Foto: ATA Images

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će naprednjaci odluku o kandidatu za predsedničke izbore doneti 7. marta, ali i primetio da Srbija trenutno ima većih briga od izbora.

Vučić je, na pitanje da li će sutra, kada se se očekuje raspisivanje predsedničkih izbora početi sa prikupljanjem potpisa, rekao da neće.

- Naravno da ne počinjemo, jer nismo doneli ni odluku oko kandidata - objasnio je on.

Rekao je da je za 7.mart zakazao sednicu Predsedništva SNS.

- Ko će sada da se bavi izborima, bezbroj problema i muka imamo. Koga sada briga za izbore, ima mesec dana do izbora - naglasio je on.

Podsetimo, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će izbore za predsednika Srbije raspisati u sredu, 2. marta, te da će oni biti održani kada i parlamentarni 3. aprila.

U skladu sa Ustavom i zakonom, predsednički izbori se raspisuju 90 dana pre isteka mandata predsednika Srbije.

- Ja ću kao predsednik Skupštine 2. marta raspisati izbore za predsednika Republike koji će biti održani istovremeno sa parlamentarnim i lokalnim izborima 3. aprila - rekao je Dačića.

Video: Dačić raspisao lokalne izbore za 3. april

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA