≫ 

Kako će se Srbija postaviti na glasanju na sednci GS UN o napadu Rusije na Ukrajinu?

- Što se tiče raznih glasanja, juče smo imali devet glasanja, u osam se nismo pridružili, u jednom jesmo. Danas imamo jedno, gde ćemo da se pridružimo i tako svaki dan...- rekao je Vučić

  • 3
Sednica Saveta Bezbednosti UN Ujedinjene nacije Sergiy Kyslytsya Foto: Tanjug/AP

Kako će se Srbija postaviti na glasanju na specijalnoj sednci Generalne skupštine UN (GS UN), koju je u nedelju sazvao Savet bezbednosti UN, o napadu Rusije na Ukrajinu, jedna je od udarnih tema u Srbiji, a i šire.

O tome je govorio i predsednik Aleksandar Vučić, koji je poručio da se vrše strahoviti pritisci na Srbiju.

- Što se tiče raznih glasanja, juče smo imali devet glasanja, u osam se nismo pridružili, u jednom jesmo. Danas imamo jedno, gde ćemo da se pridružimo i tako svaki dan...- rekao je Vučić.

Kako je istakao, za sve što se tiče rušenja i kršenja tetirorijalnog inetrgiteta Srbija će da se pridružuje, a kada su u pitanju sankcije, Srbija se neće pridruživati.

I, tako će, kaže, biti bar dok možemo da izdržimo i, kako je rekao, "još ovo malo dok je on de fakto predsednik Republike, a posle toga kada se izabere neko drugi, onda je to drugačija priča".

Video: Vučić: Ne uvodimo sankcije Rusiji, pružamo podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA