Petković: Kurti koristi svaku priliku za provokacije i lažne optužbe protiv Srba, cilj destabilizacija regiona

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naglašava da Prištini nije mesto ni u jednoj međunarodnoj organizaciji, jer joj to nikako ne pripada po međunarodnom pravu

  • 4
dr Petar Petković intervju Foto: Marko Jovanović

Agresivna, huškačka i militantna retorika Aljbina Kurtija, ne služi stvaranju mirnog i bezbednog okruženja za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, već joj je direktni cilj stvaranje tenzija i destabilizacija prilika na ovim prostorima, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

- Već danima svedočimo činjenici da Kurti i ostali političari u Prištini koriste krizu u Ukrajini za ostvarivanje svojih velikoalbanskih ideja, skupljanje političkih poena na muci koja je zadesila čitav svet, ali i pokušajima da na mala vrata proguraju članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama i svoje bezbednosne snage transformišu u vojsku - naveo je Petković u saopštenju.

Dok zvanični Beograd, srpski narod u pokrajini i Srpska lista, kako ističe, apeluju na razum, mir, toleranciju i uzdržavanje od reči i dela koja bi za posledicu mogla da imaju destabilizaciju osetljivih prilika na Kosovu i Metohiji, dotle Kurti i njegovi saradnici koriste svaku priliku za provokacije i lažne optužbe protiv Srba.

Upravo se čelnicima tzv. OVK sudi za najgnusnije ratne zločine prema Srbima, tako da je prištinska politika zamena teza i tendencioznosti svima dobro poznata, kazao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju naglašava da Prištini nije mesto ni u jednoj međunarodnoj organizaciji, jer joj to nikako ne pripada po međunarodnom pravu.

- Ono što joj pripada jeste dijalog sa Beogradom, kao i implementacija svih dosada potpisanih sporazuma. Ali, kako je Priština navikla da stvara tenzije i potkopava mir, jasno je zašto su upravo sada, u vreme teške krize na istoku Evrope, ali i u svetu, albanski političari krenuli sa opasnim i malicioznim inicijativama i pokušajima članstva u međunarodnim organizacijama - naveo je Petković.

Umesto takvih neodgovornih poteza, Kurtiju i njegovim saradnicima bi bolje bilo da obezbede ekonomsku stabilnost za građane, osnovne životne namirnice i obuzdaju njihove cene, jer je to ono što narod očekuje, zaključio je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    3. mart 2022 | 18:33

    haha ovaj mlati praznu slamu ko tebe pita za šta odmori dase narod ne sprada sa tobom

  • Mina

    3. mart 2022 | 17:27

    Napisi to na engleskom i posalji svim predstavnicima UN i EU. Trazi da objave strane novine na engleskom.Ne nama mi to znamo.Oni moraju da vide i citaju.Napravite nasu marketing strategiju koja na engleskom otvara oci svima.Danas samo on line platforme, mreze, tviter i marketing dobijaju.Ciji je marketing uverljiviji i ko sve izrezira, taj resava svoj problem.Oni na sav glas ta sredstva koriste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA