≫ 

Šefica nemačke diplomatije stiže u Beograd sledeće nedelje

Teme razgovora između Berbok i srpskih zvaničnika biće tzv. Kosovo i dalji tok pregovora pod pokroviteljstvom EU, kao i politička situacija u Bosni i Hercegovini

  • 10
Sergej Lavrov, Analena Berbok Foto: Tanjug/AP

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok posetiće Srbiju u petak, 11. marta i ovo je njena prva zvanična poseta Beogradu, a ranije je objavljeno da je reč o diplomatskoj turneji u okviru koje će Berbokova posetiti i Kosovo i Bosnu i Hercegovinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da je nemačka ministarka spoljnih poslova najavila posetu Srbiji i da će u susretu sa njom, kao i sa zvaničnicima zemalja iz celog sveta, biti iskren i štititi interese Srbije.

On je rekao i da je Nemačka važna zemlja i naš najvažniji i najveći partner u Evropi.

Berbok će se uz predstavnike vlasti, sastati i sa predstavnicima zelene koalicije "Moramo“ Dobricom Veselinovićem i Nebojšom Zelenovićem.

Teme razgovora između Berbok i srpskih zvaničnika biće tzv. Kosovo i dalji tok pregovora pod pokroviteljstvom EU, kao i politička situacija u Bosni i Hercegovini. Nemačka će biti zainteresovana da čuje pojašnjenje stava Srbije o Ukrajini, ali će se razgovarati i o predstojećim izborima i o tome da li su uslovi za učešće različitih političkih aktera na izborima u skladu sa standardima koje zagovara Evropska unija.

Video: Vučić: Ne nasedajte na dezinformacije i provokacije, imamo i hrane i goriva dovoljno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    4. mart 2022 | 14:32

    Сваког органа немачке власти ,кад дође у Србију,одвести на рушевине Библиотеке срушене 1941.,затим на споменик изгинулим приликом бомбардовања РАДИОТЕЛЕВИЗИЈЕ 1999. и на споменик малој Милици ,и тражити од те личности да објасни , на лицу места , зашто је то све учињено .Тек после тог програма наставити посету .Захтевати да на српској телевизији објасни да до данас нису нашли кривца ко је побио Србе на Косову и Метохији ,од дана окупације до данас .

  • AntiEU

    4. mart 2022 | 14:41

    Sta ce ovde osim da nas ucenuje opet.

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    4. mart 2022 | 14:28

    У Немачкој је позната по пљувању Срба на сваком кораку . Глупа је као ноћ, сами Немци јој се подсмејавају . Ипак пуно среће нашим политичарима , недозволите јој ништа и вратите јој истом мером

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA