Brisel: Status kandidata Srbije za EU u martu?

Na ministarskom savetu EU u Briselu, danas će se razgovarati i o situaciji na severu Kosova

  • 0

Ministri spoljnih poslova Austrije i Italije, Mihael Špindeleger i Ðulio Terci, danas su u Briselu izrazili optimizam u vezi mogućnosti da Srbija u martu dobije status kandidata za članstvo u EU.

- Optimista sam da će Srbija u martu dobiti status kandidata za članstvo u EU -  rekao je austrijski šef diplomatije novinarima uoči početka sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU.

Špindeleger je kazao da je tokom dosadašnjih razgovora Beograda i Prištine dosta toga urađeno, ali i da dogovoreno treba da se primeni.

Sličan optimizam izrazio je i italijanski šef diplomatije Ðulio Terci, koji je rekao da očekuje da će tokom sledeća dva meseci biti otvorena "nova perspektiva za Kosovo, ali i za Srbiju koja očekuje status kandidata".

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije okupili su se u Briselu da bi, pored ostalog, razgovarali i o situaciji na severu Kosova.

Visoka predstavnica EU za bezbednost i spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton bi trebalo da podnese kratak izveštaj o situaciju na severu Kosova i dosadašnjim rezultatima dijaloga Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, koji danas stiže u dvodnevnu posetu Briselu, razgovaraće na marginama sastanka sa nekoliko evropskih kolega, uključujući šefove diplomatija Nemačke i Švedske, Gvida Vestervelea i Karla Bilta.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA