≫ 

Si Đinping čestitao rođendan Vučiću: Uputio mu je snažnu poruku

Predsednik Kine poslao čestitku predsedniku Srbije

  • 26
Aleksandar Vučić, Si Đinping Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Povodom rođendana predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio mu je čestitku.

- Poslednjih godina, razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije održava se na visokom nivou, a međusobno političko poverenje je čvrsto. Naša praktična saradnja daje bogate rezultate, koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja. Suočavajući se sa izazovom pandemije virusa kovid-19, Kina i Srbija dele dobro i zlo i međusobno se pomažu, čime potvrđuju svoje dragoceno, čelično prijateljstvo. Zahvaljujem Vam što ste posetili Kinu i prisustvovali ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Veliko mi je zadovoljstvo što sam, tom prilikom, sa Vama održao sastanak, na kome smo postigli mnogo novih konsenzusa o pitanjima kojima zajedno pridajemo pažnju. Visoko cenim dobar poslovni odnos, kao i lično prijateljstvo koje sam izgradio sa Vama, i pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Zato sam spreman da, zajedno sa Vama, unapređujem tradicionalno prijateljstvo i uzajamno korisnu saradnju Kine i Srbije kako bismo ih trajno podigli na novi nivo i doprineli blagostanju naših dveju zemalja i naroda. Želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje - navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šeki

    5. mart 2022 | 10:05

    To je čast kada Ti čestita rodjendan jedan tako moćan čovek. Pridružujem se čestitkama. Predsedniče da ste živi zdravi i da nas dugo vodite prema miru i prosperitetu naše lepe SRBIJE. Da Vas Dragi BOG čuva od dušmana i da živite 100 godina u zdavlju i veselju.

  • DjaneRomane

    5. mart 2022 | 08:57

    Srecan rodjendan lpuno zdravlja srece radosti dug zivot i da još dugo vodite Srbiju u nove uspehe. Normalno uvek je bilo i bice onih drugih koji drugacije misle i Rade nazalost na štetu sebi i ukaljaju obraz Srbiji neznajuci da cene coveka koji je jako jako doprineo razvoju Srbije. Svako dobro Predsedice.

  • TTelep

    5. mart 2022 | 09:07

    Želim svima srećan Vučićev rođendan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA