≫ 

Vučić razgovarao sa Makronom i Erdoganom: Teme ekonomija, Ukrajina i bilateralna saradnja

Predsednik Makron je, takođe, pružio ličnu podršku predsedniku Vučiću zbog načina na koji vodi Srbiju u budućnost

  • 19
Redžep Tajip Erdogan, Aleksandar Vučić , Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP/Rade Prelić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, a kasnije je imao i razgovor sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

U dugom, otvorenom razgovoru, predsednik Makron je potvrdio suštinsko prijateljstvo Srbije i Francuske i najotvorenije pružio podršku Srbiji i evropskim integracijama naše zemlje. Predsednik Makron je pozdravio način na koji je Srbija glasala u Ujedinjenim nacijama.

Predsednik Makron je, takođe, pružio ličnu podršku predsedniku Vučiću zbog načina na koji vodi Srbiju u budućnost. On je predsedniku Vučiću nedvosmisleno saopštio da, bez obzira na geopolitičke promene u Evropi i svetu, Srbija ostaje ključni prioritet i prva zemlja za ulazak u Evropsku uniju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Dvojica državnika su razgovarali o situaciji u Ukrajini, a takođe su razmotrili sve bilateralne veze Srbije i Francuske, posebno ekonomsku saradnju, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

S Erdoganom o ekonomskoj saradnji

"Razgovarali smo o bilateralnim odnosima Srbije i Turske i konstatovali da ekonomska saradnja, posebno u oblasti infrastrukture, dobro napreduje. Dogovorili smo i održavanje Visokog saveta za saradnju sledeće sedmice, s obzirom na to da taj format daje snažan impuls jačanju veza dveju zemalja. Diskutovali smo i o situaciji u Ukrajini, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu i izrazili opredeljenje da doprinesemo održavanju mira i stabilnosti u regionu", napisao je Vučić.

Video: Vučić: Ne nasedajte na dezinformacije i provokacije, imamo i hrane i goriva dovoljno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    5. mart 2022 | 19:40

    Da, da.Pa mi smo kandidati već 22 godine.To licemerje zapada nema kraja.Tupe o standardima za ulazak u EU, a onda bez standarda prime Bugarsku,Rumuniju,Hrvatsku..Sada zastupaju sve suprotno od onoga što su podržavali 90tih.Od otcepljenja republika, do otimanja teritorije i besomučnog bombardovanja bez ikakvog prava na to.Znači ne postoje nikakva prava,sporazumi, principi, osim isključivo onih od kojih zapadne zemlje imaju koristi.Još ne smeš ni da imaš svoj stav, ni svoju suverenost, niti da braniš svoje...Demokratija, tako to oni zovu, šta ćeš.

  • 😂

    5. mart 2022 | 19:15

    Kad će s Putinom?

  • vm

    5. mart 2022 | 19:19

    a sad malo prevaspitavanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA