≫ 

Portparol EU: Pozdravljamo odluku Srbije da podrži rezoluciju Generalne skupštine UN

Srbija je pokazala svoju snažnu posvećenost vrednostima EU usklađivanjem sa rezolucijom Generalne skupštine UN o Ukrajini od 3. marta - rekao je portparol EU Peter Stano

  • 3
Peter Stano Printskrin: Youtube/EU Debates

Pozdravljamo odluku Srbije da podrži rezoluciju Generalne skupštine UN kojom se najoštrije osuđuje agresija Ruske Federacije na Ukrajinu, kaže portparol EU Peter Stano.

- Uzimamo u obzir stav srpskih vlasti u podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine. Srbija je pokazala svoju snažnu posvećenost vrednostima EU usklađivanjem sa rezolucijom Generalne skupštine UN o Ukrajini od 3. marta. Očekujemo i da Srbija nastavi da pokazuje tu posvećenost - rekao je Stano.

Kako je rekao, od zemalja kandidata poput Srbije se očekuje da se postepeno usklađuju sa odlukama i stavovima EU u vezi sa pitanjima spoljne i bezbednosne politike.

Stano je ponovio da su sankcije EU reakcija na teško kršenje međunarodnog prava i agresiju na Ukrajinu.

- Civilizovani, demokratski svet mora da se suprotstavi ovom drskom izazovu i najvećoj pretnji evropskoj stabilnosti od Drugog svetskog rata. Pozivamo sve istomišljenike i saveznike da se pridruže našim naporima da poštujemo međunarodno pravo i odbacimo ove nezakonite akcije Kremlja. U ovim vremenima iskušenja moramo da vidimo solidarnost i odlučnost, posebno evropskih zemalja i naših bliskih partnera, da pokažu svoju solidarnost, svoju posvećenost međunarodnoj vladavini i odbrani demokratije. Ono što je u pitanju nije samo Ukrajina, već stabilnost u Evropi. Ne samo EU, već Evropa kao kontinent, to znači sigurnost i stabilnost svake zemlje - rekao je Stano, a preneo Blic.

Video: Vučić: Situacija u Evropi i svetu je sve teža, preduzimamo mere da zaštitimo građane, bez panike!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krusko Medo

    8. mart 2022 | 13:48

    A sto vi nepostujete rezoluciju 1244 i vratite Kosovo Srbiji???

  • Nikolas

    8. mart 2022 | 16:25

    POSTUJTE REZOLUCIJU 1244 SAVETA BEZBEDNOSTI !!! VRATITE OTETO KOSOVO SRBIMA PROKLETO VAM BILO!! NATO RAUS!!! FUK!!!

  • Hahaha

    8. mart 2022 | 13:04

    Blago se vama, svi vas hvale.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA