Čedomir Jovanović: Vožnja podrške Rusiji sramota za naš narod

Ako je iko od naroda savremene Evrope stradao u paklu rata, stradali smo mi Srbi

  • 25
Čedomr Čeda Jovanović, slučaj Žarko Ivković Foto: ATA Images

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kritikovao je danas najavljeni skup za vikend pod nazivom "Vožnja podrške Rusiji" - Srbi za Ruse, ocenjujući da je to, kako je rekao, sramota za sve nas, za Beograd i za našu Srbiju.

- Ako je iko od naroda savremene Evrope stradao u paklu rata, stradali smo mi Srbi. Mi smo narod ljudi koji su kroz istoriju više ziveli u zbegu nego u svojoj kući, očeva koji su više nosili pušku u ruci nego svoje dete, majki i žena koje su bile glava porodice jer je muška pala u ratu .Svaka generacija našeg naroda je ratna generacija. Sada bi ta sudbina da dodje po našu decu kao što je došla po nas devedesetih. I jedino je možemo zaustaviti borbom za mir svakog čoveka, gde god da živi, kojem god bogu da se moli, kako god da se zove - piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici Jovanovića.

Kako kaže, istorijska je sramota Srbije i Srba okretanje glave od onih među nama kojii umesto borbe za mir u Ukrajini danas po Beogradu planiraju skupove podrške ratu koji Rusija vodi protiv te zemlje i tog naroda koji nas je oslobodio od nacističke Nemačke 1944.godine i medju prvima osudio bombardovanje NATO pakta 1999.

- “Z” sa ruskih tenkova pred kojima beze milioni Ukrajinaca i pod čijim gusenicama nestaju čitavi gradovi nije i ne sme biti simbol sa kojim se identifikuje naš narod, naš Beograd, naša Srbija. Ko Ruse i Rusiju voli neka se moli i bori za mir u Ukrajini, neka pomogne da se zaustavi rat u kojem gine i ruska mladost, neka nam pomogne da zaustavimo ruske kolone pred Harkovom, Odesom i Kijevom pre nego što nemilosrdno rušeći sve pred sobom nepovratno odu putem kojim su pre njih išli jedino nacisti u II svetskom ratu - naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, takvu sudbinu ta velika zemlja i njen narod nisu zaslužili baš kao sto ni Srbi nisu zaslužili žig genocida u Srebrenici za koji su odgovorni lideri koji su nas tada vodili ali i čitav svet koji ih je gledao nespreman da im se na vreme suprotstavi.

- Zato jedino osudom ruskog napada na Ukrajinu mi branimo i Kijev i Moskvu. Zato jedino osudom simbola koji nam sa ruskih tenkova u Ukrajini donosi na ulice Beograda mi čuvamo Srbiju i branimo i naš mir ali i mir nesrećne Ukrajine i posrnule Rusije - zaključio je Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA