Brnabić: Srbija će braniti svoju poziciju u aktuelnoj međunarodnoj krizi

- Pritisci su užasni, a ta pozicija brani ono što smo postigli do sada. Koliko god možemo to da branimo, mi ćemo braniti. Ono što štiti male zemlje, kao što je Srbija, jeste principijelna pozicija - kazala je Ana Brnabić na završetku Kopaonik biznis foruma

  • 0
Sednica Vlade Srbije Ana Brnabić Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija braniti svoju poziciju u aktuelnoj međunarodnoj krizi, jer je to, kako je istakla, argumentovana pozicija koja se oslanja na međunarodno pravo i pravdu.

- Pritisci su užasni, a ta pozicija brani ono što smo postigli do sada. Koliko god možemo to da branimo, mi ćemo braniti. Ono što štiti male zemlje, kao što je Srbija, jeste principijelna pozicija - kazala je Brnabić na završetku Kopaonik biznis foruma.

Dodala je da su u pitanju teške odluke, jer moraju da se brane i politički i ekonomski interesi države.

- Ljudi koji analiziraju i kritikuju naše poteze ne sagledavaju čitavu situaciju i širu sliku, koja se pored toga što se tiče poštovanja medjunarodnog prava, tiče i toga koliko se medjunarodno pravo poštuje u našem slučaju. Kao i koliko moramo da čuvamo našu ekonomiju i privredu i sve što smo mukotrpnim radom stekli svih ovih godine - rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA