≫ 

Dragoslav Šumarac povukao kandidaturu za predsednika Srbije

  • 3
Dragoslav Šumarac, Potpredsednik DS Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dragoslav Šumarac u dogovoru sa Socijaldemokratskom strankom i drugim koaliconim partnerima iz koalicije ”Ajmo ljudi”, doneo je odluku da povuče kandidaturu za predsednika Republike Srbije.

"Prethodna odluka o kandidovanju je doneta u skladu sa dubokim uverenjem naše koalicije da je neophodno da građani Srbije na ovim izborima imaju opciju nedvosmisleno proevropski orijentisanog kandidata. Međutim, zbog iznuđenog roka u kom je doneta odluka o kandidatu i nakon ponovnih konsultacija sa koalicionim partnerima, zajednički smo odlučili da se kandidatura povuče. I ovom odlukom, kojom poštujemo demokratske principe konsenzusa, pokazali smo evropske i demokratske vrednosti za koje se zalažemo", stoji u saopštenju u kome se obrazlaže odluka, piše Blic.

Šumarac je zahvalio Borisu Tadiću na poverenju.

Zbog izostanka potpune podrške od strane svih koalicionih partnera i prekratkog roka za skupljanje potpisa, doneo sam odluku da povučem svoju kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore 03. aprila 2022. Zahvaljujem se predsedniku SDS-a Borisu Tadiću na ukazanom poverenju i pozivam sve da daju svoj glas listi ”Boris Tadić - Ajmo ljudi” na predstojećim republičkim izborima.”, izjavio je prof. dr Dragoslav Šumarac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA