≫ 

RIK: Odluka o određivanju biračkih mesta u inostranstvu

  • 0
RIK LISTA METLA 2020

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Republička izborna komisija donela je na 26. sednici Odluku o odrejivanju bračkih mesta u inostranstu za glasanje na izborima za poslanike Narodne supštine i izborima za predsednika Republike raspisanim za 3. april.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević naveo je da je Ministarstvo spoljnih poslova dostavilo predlog za otvaranje 77 biračkih mesta u sledećim zemljama: Austrija, Belgija, BiH, Bugarska,Velika Britanija, Grčka, Danska, Italija, Kanada, Katar, Kipar, Liban, Luksenburg, Malta, Mađarska,Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, SAD, Slovačka, Slovenija Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švajcarska, Švetska i Španija.

U nastavku sednice doneta je i Odluke o vremenu početka i završetka glasanja na izbornim mestima u inostranstvu u zavisnosti od vremenske zone.

Komisija je potom usvojila Rešenja o imenovanju i ispravci u vezi sa imenovanjem zamenika članova lokalnih izbornih komisija.

Video: RIK proglasio kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA