≫ 

RIK proglasio kandidature Obradovića i Stojković, Miša Vacić podneo RIK-u 12.500 potpisa

RIK-u je kandidaturu za predsednika podneo i predsednik Srpske desnice Miša Vacić

  • 2
Suverenisti izborna lista Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Republička izborna komisija proglasila je kasno sinoć kandidature Boška Obradovića za predsednika Republike koju je podnela koalicija Dveri i POKS, kao i Biljane Stojković koalicije "Moramo-Akcija-Ekolški ustanak Chuta-Ne davimo Beograd"

Koalicija Srpski pokret Dveri i POKS podnela je RIK-u kandidaturu sa 11.020 pravno valjanih overenih pisanih izjava birača, koji podržavaju kandidaturu politikologa iz Čačka Boška Obradovića.

Grupa građana "Moramo-Biljana Stojković predsednica Srbije" podnela je RIK-u svu zakonom propisanu i pravno valjanu dokumentaciju, kao 10.585 valjanih izjava birača koji podržavaju kandidata ove koalicije.

U međuvremenu RIK-u je kandidaturu za predsednika podneo i predsednik Srpske desnice Miša Vacić sa 12.500 potpisa, saopšteno je iz te stranke.

Vacić je rekao da je jedini kandidat koji pred građane izlazi sa čvrstom patriotskom ideologijom koja ima za cilj ekonomsko i vojno osnaživanje zemlje kako bi se stvorili uslovi za vraćanje suvereniteta nad okupiranim srpskim teritorijama i ujedinjenje sa drugim srpskim zemljama, navodi se u saopštenju.

Video: RIK proglasio kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA