≫ 

Eskobar: Region da pozove Putina na odgovornost

Morate se zapitati, za šta je Putin sposoban negde drugo, uključujući i Zapadni Balkan - rekao je Gabrijel Eskobar

  • 9
VUCIC EKSOBAR SASTANAK Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar apelovao je danas na sve zemlje Zapadnog Balkana da, kako navodi, pozovu predsednika Rusija Vladimira Putina na odgovornost zbog njegove odluke da stvori nehumane patnje narodu Ukrajine.

Eskobar je za podgoričke Vijesti rekao da mnogi od građana Ukrajine imaju duboke veze sa Rusijom i od kojih mnogi takođe ispovedaju duboku pravoslavnu veru.

- Kako se ova humanitarna katastrofa odvija, dok se broj civilnih žrtava povećava, morate se zapitati, za šta je Putin sposoban negde drugo, uključujući i Zapadni Balkan - rekao je Eskobar komentarišući Rezoluciju koju je usvojio Evropski parlament prošle sedmice.

Vijesti pišu, prenosi Tanjug, da se Rezolucijom EP, između ostalog, izražava zabrinutost zbog pokušaja Pravoslavne crkve u zemljama poput "Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine da promoviše Rusiju kao zaštitnika tradicionalnih porodičnih vrednosti i ojača odnose između države i crkve".

Video: Vučić održao sastanke sa Lajčakom i Eskobarom, a potom su sva trojica zajedno razgovarali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. mart 2022 | 12:50

    Kakav licemer.Kada su Srbi patili zbog 3 meseca bombardovanja,to je bila zastita demokratije.Jer su Ameri "dobri momci" i njihove bombe su za opste dobro.A kada Rusi stite svoj zivalj u Dombasu i proaktivno sprecavaju ulazak Ukrajine u Nato na isti nacin kai sto je to Nato radio pre 23 godine,onda su oni varvari i ratni zlocinci.Ukratko,demokratija i ljudska prava nisu dvosmerna ulica.Da vazi isto za sve.Primenjuje se selektivno i po potrebi mocnika.

  • Brka bre

    14. mart 2022 | 12:49

    Ako ste vi gadovi odgovarali za napad na suverenu drzavi Jugoslaviju tako neko da odgovara i za druge drzave ubice jedne a i EU nije bolji kada vas podrzava i sada mi neduzan narod pate nego treba svako u svoju zemlju strajkovati i dase ocepim jedanput od USA oni su ionako preko bare ?

  • J..

    14. mart 2022 | 12:58

    Bolje bi vam bilo da nam se oko pravoslavlja ne cackate!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA