Grubješić: Ove godine male šanse za dobijanje datuma za pregovore sa EU

- Nemojmo da podižemo očekivanja, Srbija će dobiti datum kada bude spremna - kaže potpredsednica Vlade za evropske integracije, konstatujući da nije realno da se to dogodi već u decembru

  • 1

Potpredsednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da su male šanse da Srbija ovog decembra dobije datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

Prema njenim rečima, od izveštaja EU o Srbiji može da se očekuje konstatacija da je napredak ograničen i dodala da će "Srbija dobiti datum kada bude spremna".

- Niko, pa ni Evropska komisija ne može da konstatuje da je Srbija učinila toliko veliki napredak u procesu evropskih integracija da bi mogla u decembru da dobije datum pregovora - rekla je ona.

Grubješić dodaje da ne želi da licitira o datumima.

- Dobićemo datum kada budemo spremni. Sledeća šansa je mart, jun i decembar sledeće godine. Ja bih volela da bude što pre, ali budimo realni i nemojmo da podižemo očekivanja i sebe dovodimo u nezgodan položaj - istakla je Grubješić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    21. septembar 2012 | 12:09

    kad ovo cujem vidim koliko nam ta gnjida Djelic ne dostaje sa svojim obecanjima koja nikad nisu ispunjena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA