≫ 

Vučić primio akreditive novih ambasadora Alžira, Koreje, Libije i Egipta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Fataha Mahraza, Republike Koreje Lija Đeunga, Države Libije Mohameda Galbuna i Arapske Republike Egipat Besela Salaha

  • 6
Aleksandar Vučić, akreditacija Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Fataha Mahraza, Republike Koreje Lija Đeunga, Države Libije Mohameda Galbuna i Arapske Republike Egipat Besela Salaha.

Ambasador Narodne Demokratske Republike Alžir Fataha Mahraza, preneo je predsedniku Srbije pozdrave predsednika Abdelmadžida Tebuna, kao i poziv za zvaničnu posetu. Uz pozdrave predsedniku Tebunu i srdačnu dobrodošlicu ambasadoru Mahrazu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima Srbije i Alžira, kao i očekivanje da će bilateralna saradnja u različitim oblastima, a koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti, dobiti na zamahu.

Predsednik Vučić je istakao značaj koji je za srpsko-alžirske odnose imala poseta premijera Benabderahmana prošlog oktobra, prilikom obeležavanja 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemala u Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ambasador Mahraz su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, ukljmučujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Ambasador Mahraz je rekao da saradnja sa Alžirom otvara Srbiji i mogućnosti za saradnju sa ostalim zemljama na afričkom kontinentu. Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira o poštovanju međunarodnog javnog prava i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ambasador Mahraz je rekao da Alžir, kao i Srbija, čuva svoju nezavisnost u odlučivanju.

Video: Vučić: Vest iz Bugarske me pogodila kao grom iz vedra neba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    16. mart 2022 | 11:06

    Mislim da će im biti prijatan boravak u Srbiji, jer Srbi su pravi domaćini

  • Malena1988

    17. mart 2022 | 07:32

    Ambasadori su vazna spona izmedju Srbije i zemalja iz kojih dolaze. Dobro nam dosli.

  • Stela

    16. mart 2022 | 11:15

    Srbija gradi dobre odnose sa svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA