≫ 

Na beogradskim izborima učestvuje 11 izbornih lista

Gradonačelnika bira Skupština grada, iz reda odbornika, na period od četiri godine

  • 1
Skupština grada Beograda Foto: Nikola Tomić

Gradska izborna komisija objavila je spisak 11 izbornih lista koje će učestvovati na beogradskim izborima.

Pod rednim brojem 1 nalazi se lista ALEКSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, a prvi na listi je Aleksandar Šapić. Na listi su, između ostalih, i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, dr Marija Zdravković, koreograf Konstantin Kostjukov, glumica Iva Štrljić i drugi.

Pod rednim brojem dva je lista Socijalističke partije Srbije, a prvi na toj listi je advokat Toma Fila, dok su na trećem mestu radikali, a njihov kandidat za gradonačenika je doktor Miljko Ristić. Na četvrtom mestu je izborna lista Srpske stranke Zavetnici, a prvi na listi je specijalista kardiovaskularne hirurgije Mladen Kočica.

Kandidat izborne liste "Ujedinjeni za pobedu Beograda" za gradonačenika je Vladeta Janković, a ta lista se nalazi pod rednim brojem pet i koaliciju čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija.

Lista koalicije "NADA" je pod rednim brojem šest. Koaliciju čine Demokratska stranka Srbije i POKS, a kandidat za gradonačelnika je Vojislav Mihajlović.

Izborna lista broj sedam je lista "MORAMO", a čini je koalicija: Ne davimo Beograd - AКCIJA - Ekološki ustanak - Ćuta - Izbor za našu opštinu - platforma Solidarnost - Forum Roma Srbije - Dobrica Veselinović. Njihov kandidat za prvog čoveka prestonice je Dobrica Veselinović.

Osma izborna lista po redu je "Ajmo ljudi" koju čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka, 1 od 5 miliona, Tolerancija Srbije, a prvi na listi je košarkaški trener Duško Vujošević.

Nemanja Šarović - za sav normalan svet se nalazi na devetoj poziciji na izbornoj listi, deseti su Suverenisti Saše Radulovića, a prvi na listi je advokat Vojin Biljić. Pod rednim brojem 11 je lista Boška Obradovića, a prva na listi je Radmila Vasić.

BEOGRAD SKUPSTINA SEDNICA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradonačelnika bira Skupština grada, iz reda odbornika, na period od četiri godine, tajnim glasanjem, većinom glasova od ukupnog broja odbornika.

1. Izborna lista broj 1: ALEКSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve

2. Izborna lista broj 2: IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE, TOMA FILA – GRADONAČELNIК BEOGRADA

3. Izborna lista broj 3: DR VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSКA RADIКALNA STRANКA

4. Izborna lista broj 4: MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENКOVSКI - Srpska stranka Zavetnici

5. Izborna lista broj 5: Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija)

6. Izborna lista broj 6: DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA BEOGRAD – Nacionalno demokratska alternativa – Srpska koalicija NADA – Demokratska Stranka Srbije (DSS) – Za Кraljevinu Srbiju (MONARHISTI) - Vojislav Mihailović

7. Izborna lista broj 7: MORAMO - ZA DOBAR GRAD - Ne davimo Beograd - AКCIJA - Ekološki ustanak - Ćuta - Izbor za našu opštinu - platforma Solidarnost - Forum Roma Srbije - Dobrica Veselinović

8. Izborna lista broj 8: DUŠКO VUJOŠEVIĆ – BORIS TADIĆ – AJMO LJUDI – SOCIJALDEMOКRATSКA STRANКA – NOVA STRANКA – 1 OD 5 MILIONA – TOLERANCIJA SRBIJE – „UJEDINJENI POКRET ZELENIH SRBIJE” – BOŠNJAČКA GRAĐANSКA STRANКA – BOŠNJAČКA GRAĐANSКA STRANКA – STRANКA C

9. Izborna lista broj 9: NEMANJA ŠAROVIĆ - ZA SAV NORMALAN SVET

10. Izborna lista broj 10: SUVERENISTI – Saša Radulović (DJB), Milan Stamatović (ZS), dr Jovana Stojković (ŽZS)

11. Izborna lista broj 11: Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POКS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije

Video: Dačić raspisao predsedničke izbore: Odluka stupa na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Primus

    17. mart 2022 | 22:36

    Iskreno se nadam da će se u Srbiji doneti ZAKON da kandidati na izborima i to na svim nivoima MORAJU DA PROĐU STROGU PSIHIJATRIJSKU I PSIHOLOŠKU KONTROLU LIČNOSTI. Takođe bih voleo da se to odnosi i na novinare i prosvetne radnike..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA