Mirović: Do kraja godine počeće rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za pripremu vode za piće u Odžacima

Tom velikom investicijom u naredne dve godine znatno ćemo popraviti kvalitet i snabdevanje vodom ne samo u Odžacima već i u svim mestima ove opštine. Osim toga, u toku su završne pripreme i za izgradnju fabrika vode u Beočinu i Temerinu - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

  • 0
Igor Mirović, Odžaci Foto: APV

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom radne posete opštini Odžaci najavio da će do do kraja godine početi radovi na dogradnji i rekonstrukciji postrojenja za pripremu vode za piće u ovoj opštini, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 100 miliona dinara. Time će biti rešen dugogodišnji problem meštana sa pijaćom vodom.

Tom prilikom održan je radni sastanak sa predsednikom Opštine Odžaci Goranom Nikolićem, kome je Mirović uručio Ugovor o finansiranju izgradnje fabrike vode.

- Tom velikom investicijom u naredne dve godine znatno ćemo popraviti kvalitet i snabdevanje vodom ne samo u Odžacima već i u svim mestima ove opštine. Osim toga, u toku su završne pripreme i za izgradnju fabrika vode u Beočinu i Temerinu - izjavio je Mirović.

Predsednik Mirović obišao je danas u Ratkovu i radove na rekonstrukciji ulica u okviru druge faze sanacije lokalne putne mreže, čijim će završetkom 36 ulica u svim naseljenim mestima – Ratkovu, Srpskom Miletiću, Karavukovu, Laliću, Bogojevu, Bačkom Gračacu, Bačkom Brestovcu i Deronjama – dobiti nov asfalt ukupne dužine više od 10,6 kilometara.

- Postigli smo danas i dogovor da u narednim nedeljama izdvojimo sredstva i za rekonstrukciju Kulturnog centra u Odžacima. Zajednički radimo na dogradnji i rekonstrukciji objekta Predškolske ustanove kako bi svako dete iz ove opštine dobilo svoje mesto - izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, opštine koje nemaju dovoljne finansijske kapacitete da same rade velike projekte prioritet su za Pokrajinsku vladu, što se može videti na primeru Odžaka.

- Za nas je podrška Pokrajinske vlade veoma značajna jer je ceo investicioni cikulus podržan upravo iz pokrajinskog budžeta -naglasio je predsednik Opštine Odžaci Goran Nikolić.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA