≫ 

Danas u 18 časova žrebanje za redosled na listi kandidata za predsednika Republike

Za mesto šefa države bori se osam kandidata

  • 3
Predsedništvo, Andrićev venac,  Aleksandar Vučić, Mlios Jovanović, Boško Obradović, Branka Stemanković, Biljana Stojković, Miša Vacić, Milica Đurđević Stamenkovski  kandidati Foto: Nikola Tomić, Tanjug/Sava Radovanović/Andrija Vukelić, Youtube/DJB - Suverenisti/Demokratska stranka Srbije/Televizija Šabac

U sedištu Republičke izborne komisije večeras u 18 časova biće održano žrebanje za redosled na listi kandidata za predsednika Republike, potvrđeno je Telegrafu.rs u RIK-u.

Za mesto šefa države boriće se osam kandidata.

Republičkoj izbornoj komisiji potpise su predali Aleksandar Vučić ispred Srpske napredne stranke, kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš, Miloš Jovanović kao kandidat koalicije Nada i Milica Đurđević Stamenkovski koja je kandidat Zavetnika.

U trci za predsednika su i profesorka Biljana Stojković ispred koalicije Moramo, Boško Obradović, kandidat Patriotskog bloka, Branka Stemanković ispred Suverenista, kao i Miša Vacić predsednik Srpske desnice.

U Zakonu o izboru predsednika stoji da se redni broj kandidata na listiću određuje žrebom koji obavlja Republička izborna komisija, a u prisustvu predstavnika predlagača kandidata.

Žreb se sprovodi tako što se iz jednog bubnja izvlači kugla u kojoj je list sa upisanim imenom i prezimenom kandidata za predsednika Republike, a iz drugog kruga se izvlači kugla u kojoj je list sa upisanim rednim brojem koji će taj kandidat imati na listi kandidata.

Ovaj proces je javan i prenosi se na TV programu Javne medijske ustanove RTS, a samom žrebu prisustvuje i po jedan predstavnik svakog predlagača kandidata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm

    18. mart 2022 | 10:46

    Interesantni su mi ovi kandidati, svi pricaju sta treba da se uradi a ne pricaju kako ce da se to uradi....nego vraticemo Kosovo, nacicemo naci da uradimo ovo ili ono. A kada dodju na vlast, nikako da nadju taj nacin... Ovi obecavaju 50% subvencije za poljoprivrednike, a tih 50% ce da nadoknade drugi gradjani. Pa takvu politiku moze da vidi i dete... Dok se ne uvede zatvorska kazna za laganje u izbornoj kampanji bice nam ovako...

  • Marko

    18. mart 2022 | 11:05

    Sve moj do mojega

  • Marko

    18. mart 2022 | 11:05

    To ti je kao za internet. Svi operateri kažu da imaju najbrži i najbolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA