≫ 

Goran Vesić u vožnji kroz Beograd sa Telegrafom.rs: Otvoreno o planovima za Stari i Novi Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u ulozi vozača i vodiča, provozao je svojim privatnim autom našeg reportera kroz srpsku prestonicu ćaskajući o starom Beogradu u novom ruhu

  • 3

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić proveo je dan sa ekipom Telegrafa.rs u ležernoj vožnji Beogradom tokom koje je odgovarao na pitanja o tome šta je sve urađeno i kakvi su dalji planovi za poboljšanje uslova života u najvećem gradu Srbije.

Vesić, u ulozi vozača i vodiča, provozao je svojim privatnim autom našeg reportera kroz srpsku prestonicu ćaskajući o starom Beogradu u novom ruhu. Tokom vožnje koja je trajala više od sat i po, zamenik gradonačelnika pričao je i o budućim planovima za Novi Beograd, kao i o onome šta je do sada urađeno.  Jedna od prvih tema koje su se dotakle je rekonstrukcija Sava centra koji je do sada, iako poseduje najveći kongresni kapacitet u regionu, poslovao sa gubitkom od tri miliona, koji se nadoknađivao iz budžeta od para Beograđana. Vesić je govorio o prakovima, novim kružnim tokovima, biciklističkim stazama, parking zonama i novim putevima koji će povezivati Novi Beograd i Zemun.

- Beograd potroši skoro šest miliona i 206 hiljada litara energenata tokom jednog dana. Svi autobusi, trolejbusi i tramvaji u toku jednog dana prođu oko 330.000 kilometara, što znači da, ako znamo da je prečnik oko planete oko 40.000 kilometara, osam puta naš GSP obiđe planetu u jednom danu  - samo je jedan od podataka koji otkriva Vesić tokom ovog razgovora.

Vožnjom kroz stari Beograd, sagovornici su se dotakli tema kako će da izgleda novi Savski most i tunel koji će od Ekonomskog fakulteta da se probije do Pančevačkog mosta, kakvi su dalji planovi sa Beogradom na vodi, kako je izgledao nekad i kako će tek da izgleda Savski trg, šta će biti sa starom Železničkom stanicom i fasadama zgrada širom Beograda, hoće li podzemni prolazi biti bezbedniji... Odgovore na ova i mnoga druga pitanja koja muče Beograđane, možete da vidite u video intervjuu novinarke Zorice Radulović.

Video: Vesić u obilasku poljoprivrednog gazdinstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raja011

    19. mart 2022 | 14:26

    Lezerna voznja? Sigurno nije u spicu.

  • Toma M.

    19. mart 2022 | 13:25

    Može neko da ga voli ili mrzi, ali Vesića mora da poštuje?! Nikada ga nisam sreo niti poznavao, a ni druzio!? Veoma vredan i predan radnik u svom poslu. Medjutim, koliko god bilo koga protaziralu, on je zasluzio da bude gradonačelnik Beograda!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA