≫ 

Vučić: Ulazak Kosova u NATO ideja mnogih, pokušaj pritiska na četiri zemlje da ih priznaju

Mislim da to danas nije realno, ali nastaviće da vrše pritisak - rekao je Vučić

  • 1
Sjenica  Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će tzv. Kosovo nastaviti da pokušava da uđe u NATO, ocenjujući da je to vid dodatnog pritiska na Srbiju i pokušaj pritiska na četiri zemlje da priznaju Kosovo.

Vučić je to rekao novinarima u Sjenici komentarišući izjavu bivšeg premijera tzv. Kosova Agima Čekua koji je rekao da smatra da "Kosovo može da uđe u NATO po ubrzanoj proceduri".

"Ja o tome govorim već dugo vremena, da je ulazak u NATO ideja mnogih. Ne mislim da je to danas realno, ali će na tome da rade i da je to dodatni pokusaj vrsenja pritiska na četiri zemlje EU da priznaju Kosovo, nema nikakve sumnje", rekao je Vučić.

"Polako. Život je borba", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li nakon izbora Bošnjaci iz Raške oblasti mogu očekivati nova lica u Vladi Srbije, Vučić je odgovorio da će ih sigurno biti.

- Jedino što mogu da kažem je da se nadam da će biti značajnije (učešće) u svakom smislu i u broju ljudi, a i po mestima koje zauzimaju Bošnjaci. Mislim da je to normalno, očekivano i da bi bilo dobro", rekao je Vučić.

Političari kažu po vertikali, što je glup izraz ali tako to izgleda, rekao je Vučić nakon što je položio kamen temeljac za igradnju nove osnovne škole u Sjenici i prisustvovao početku radova na izgradnji deonice Požega- Druga Poljana, na auto-putu "Miloš Veliki".

Video: Vučić: Zahtev tzv. Kosova da uđe u NATO nije nova ideja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    21. mart 2022 | 01:09

    Njih će da priznaju četiri zemlje a ne pitaju se koliko će država da povuku priznanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA