≫ 

Bakljada za Vučića u Novom Pazaru: Gledam istraživanja, pobedićemo ih

Vučić je u Novom Pazaru dočekan na neobičan način - uz baklje

  • 7

Predsednik Sprske napredne stranke Aleksandar Vučić došao je danas u Novi Pazar gde se obratio građanima u okviru kampanje za predsednika Srbije. Vučića su dočekali građani Novog Pazara na neobičan način - uz upaljene baklje.

- U moru obaveza i problema koje imamo ne mogu da se bavim izbornom kampanjom. Važno mi je da zemlju sačuvamo u ovom vihoru rata u Evropi i da imamo sve – kazao je Vučić na početku svog obraćanja građanima.

Vučić je istakao da je u poslednjih deset godina dao sve od sebe, ne samo da čuva mir i stabilnost, već i da se čuvaju najbliži odnosi između Srba i Bošnjaka.

- Rasim je ponosni Bošnjak, a ja ponosni Srbin i ne vidim da nam to nešto smeta, rekao je Vučić što je dočekano ovacijama u hali. On je naglasio da šta god ko mislio o njemu uvek je bio onaj koji je činio sve da sačuva mir u regionu.

– U ovom delu Srbije sam bio više puta nego bilo koji predsednik od Drugog svetskog rata. Ja vas molim da sudite po delima, da vidite šta se promenilo, kakve su nam škole danas, da li se grade putevi, a spremni smo da uložimo desetine miliona evra za one što ćete zvati Kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru i to kreće koliko sutra. Projekat za brzu saobraćajnicu se privodi kraju – istakao je on.

Vučić je napomenuo da nije došao u Novi Pazar zbog glasova već kako bi pomogao narodu.

Gledam istraživanja svaki dan, pobedićemo ih, rekao je Vučić dodavši da nije došao da moli za glasove već je sve ovo radio jer je video zahteve da vrati školsku upravu u Pazar. - Dolazim da završimo sve to, da napravim razliku - rekao je Vučić.

Video: Vučić u Novom Pazaru: Dao sam sve od sebe u poslednjih 10 godina

– Ja vas volim jednako kao i sve druge građane Srbije i iskreno vas volim, a kolika je moja iskrenost merite po delima i po tome kad je bilo teško u Priboju ko je otišao i rekao da to više ne može da se toleriše. Iskrenost merite i po tome šta je sve urađeno i po tome što će biti urađeno. Merite iskrenost i po tome što ćemo jednu veliku fabriku, jednog velikog investitora dovesti u Novi Pazar – kazao je Vučić.

Dodao je da se uvek trudio da razume sve razlike i da se trudio da čuje šta je to što Bošnjaci žele.

– Ja nisam došao da vas lažem, da vam lažno obećavam, da budem iskren toliko sam zabrinut za budućnost celog kontineta a na prvom mestu za našu budućnost, ali mogu da vam kažem da ćemo imati dovoljno hrane, nafte, gasa. Ono čime treba da se ponosite jeste što je ovde mnogo sigurnije nego u mnogim zemljama širom Evrope. Pozivam sve naše građane da se vrate, ovde će biti posla za njih – rekao je.

Vučić je objasnio da nije isto baviti se sad politikom i pre 30 godina objašnjavajući da su svi mnogo sazreli i da narod u Srbiji zna šta želi i šta mu je potrebno.

- Sećate se bio sam jedanput u Pazaru i ljudi koje je Rasim doveo su mi tapšali i Erdogan je govorio i neki, koje su doveli neki drugi, su počeli da mi zvižde i ja sam rekao tad – nije problem što mi zviždite, ja ću da govorim i rekao sam tad da će sve da izgradi država i bio sam u pravu. I pitam vas danas da li je bilo tako. Ja imam Danila, Milicu i Vukana, oni imaju srpska imena, ali nikad nećete kod mene videti razliku, jednaku ću da volim i decu koja se zovu Emina, Mihat – istakao je Vučić.

Na mitinu je govorio i predsednik SDPS Rasim Ljajić koji je rekao da su u Novom Pazaru u naredne četiri godine planirane investicije u vrednosti od 150 miliona evra. - Da li hoćete da to dovedemo u pitanje - upitao je Ljajić i istakao da od "rata naovamo nije bilo većih investicija u Sandžaku".

- Pozivam vas da u ovih 13 dana učinite sve da budete aktivni kao do sada, ovo je samo predah do 3. aprila, želimo da imamo najbolji rezultat od svih koje smo do sada imali - rekao je Ljajić.

On je rekao da je na samom početku kampanje dogovoreno da nema napadanja jer za to nema razloga pošto je toliko urađeno i ostvareno da ne može da se nabroji i da nema potrebe da se o bilo čemu drugom govori.

- Aleksandar Vučić je naš predsednički kandidat, hoćemo da Vučić pobedi - rekao je Ljajić i rekao da je "naša politika srećan, zadovoljan i bogat čovek".

Vučić posle Novog Pazara u Raški: " Prosečna plata 1.000 evra, a penzija 500 evra"

Vučić je na početku obraćanja najavio ulaganja u škole u Raški.

Istakao je da se Srbija u poslednje vreme ubrzano gradila i da će da se nastavi sa razvojem.

Vučić se takođe osvrnuo na situaciju u Ukrajini i napomenuo da Bugarska ne želi više ruski gas i da strahuje šta će da se desi i sa nama. Dodao je i da je ista situacija i sa naftom.

"Snašli smo se mi, našli smo nova rešenja, ali je pitanje koliko možemo da izdržimo. Važno je da budemo odgovorni. Razgovaramo o važnim stvarima i drago mi je što ovde vidim i mlade ljude koji žele da znaju da je odgovornost od ogromnog značaja. Mi ne govorimo loše o našim političkim protivnicima, mi želimo da govorimo o delima", kazao je Vučić.

Dodaje da smo uspeli da izlečimo Srbiju i da je prethodne tri godine naša zemlja bila najbrže rastuća ekonomija u Evropi.

"Kada je to bilo u istoriji? Daleko smo od onoga što mora da bude, ali ako podržite našu listu, prosečna plata biće 1.000 evra, a penzija 500 evra. To je veliko, važno i odgovorno obećanje", kaže Vučić.

Kako ističe, izbori 3. aprila su važni jer država nije igračka i izbori nisu igra. Skup u Raški nije, kako kaže, da bi mu se aplaudiralo, već da bi razgovarali o urađenom i o planovima za budućnost.

Video: Ovako izgleda štampanje izbornih listića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA