≫ 

Mirović i Vučević obišli novoizgrađenu ambulantu Doma zdravlja na Adicama

  • 0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su danas novoizgrađenu ambulantu Doma zdravlja u novosadskom naselju Adice, saglasivši se tom prilikom da će Pokrajina i Grad nastaviti sa realizacijom planiranih investicija u svim oblastima.

„Imamo jedan nov standard u zdravstvenom sistemu i to je rezultat zajedništava na osnovu smernica koje nam je dao predsednik Aleksandar Vučić“, izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, najkasnije do septembra biće izdata građevinska dozvola za novu Dečju bolnicu, veličine 20.000 kvadratnih metara, sa najsavremenijom opremom, a u planu je i izgradnja nove Кlinike za stomatologiju.

„Кontinuitet ulaganja u zdravstvo je izuzetno važan, kao i zajednički rad Vlade Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada i lokalnih samouprava da bismo došli do standarda koji nismo imali do pre sedam godina“, izjavio je predsednik Mirović.

Gradonačelnik Miloš Vučević naveo je da je Grad investirao u ovaj objekat 270 miliona dinara.

„U godinama koje su iza nas Adice su bile utočište za mnoge naše prijatelje i rođake koji su došli u naš grad i razvijali ovo naselje. Ovo je bio jedan od uslova da žitelji Adica budu ravnopravni sa ostalim građanima Novog Sada“, istakao je gradonačelnik.

„Objekat od 1.200 kvadratnih metara počinje od sutra da radi u punom kapacitetu, pružaće usluge za 17.000 građana, imaće 30 zaposlenih, i očekujemo da će građani biti zadovoljni uslugom koju ćemo pružati u dve smene“, izjavio je direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat.

Obilasku novoizgrađenog objekta Doma zdravlja prisustvao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Video: Naša ekipa proverila je stanje po kovid ambulantama širom Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA