Skup podrške Ukrajincima u centru Beograda: "Samo da rata ne bude"

Mnogi učesnici bili u plavo-žutoj odeći i nosili transparente protiv rata

  • 30

U centru Beograda danas je održan skup podrške Ukrajini na kojem je jasno poručeno "ne" ratu.

Na tom skupu, u organizaciji neformalne grupe "Rusi, Ukrajinci i Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" Stanislav iz Novosibirska pozvao je građane da otvore srce za ljude iz Ukrajine, a potom je apelovao na velike trgovinske lance da počnu da prikupljaju pomoć "za našu ukrajinsku braću".

Beloruskinja Darija pozvala je sve koji su umogućnosti da pomoć - odeću, pelene, sredstva za higijenu odnesu u Amabsadu Ukrajine u Paje Adamova 4.

Naglasila je da su Belorusi uvek bili uz Ukrajince i da su to pokazali i danas kada su zaustavili železnicu i slanje ruskih tenkova, oružja u Ukrajinu.

Mnogi učesnici skupa bili su obučeni u plavo žute nacionalne boje Ukrajine, nosili su transparetne "Za mir, protiv rata i zla", "Neka svetom vlada mir", "Oslobodite Navaljnog". Nekoliko ih je bilo i protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Isped spomenika Knezu Mihailu govorila je i Svetlana iz Ukrajine, koja je, kako je rekla sedam dana putovala do Beograda, naglasila je da zna kroz šta je srpski narod prošao tokom bomrbadovanja, jer je udata za Srbina, i da ne želi da Ukrajinci prolaze kroz isto.

Petar iz Moskve pozvao je sve Ruse da se jave i da jednoglasno saopšte stav o ratu i Ukrajini, pa se sa Trga Republike čulo gromoglasno "ne želimo rat, volimo Ukrajinu", Na skupu je govorio i Matej Belorus iz mesta kod Kijeva, koje, kako je naveo, više ne postoji.

Nakon skupa održana je protesna šetnja do Pionirskog parka, a ucesnici su nosili ogromnu zastavu Ukrajine. Skup je počeo Balaševićevom pesmom “Samo da rata ne bude” koju su izvela deca, a završen je izvođenjem ukrajinske himne.

Video: Građani se okupili na „Protestu za mir u Ukrajini“

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    20. mart 2022 | 20:06

    Treba ovakve skupove zabraniti u Srbiji ! Zašto ti ukrajinci nisu protestvovali u kijevu kada su kijevske vlasti od 2014 zabranili Ruski jezik , kada su ubijali Rusku decu , kada su iz dodnjecke i luganske republike proterali oko 3mil ljudi . Šta to radi Srbija dali to pojedinci u Srbiji podržavaju nacističku vlast u ukrajini . SRAM VAS BILO . ŽIVELA MAJKA RUSIJA ! ŽIVELA MAJKA SRBIJA ! . ŽIVEO PUTIN .

  • Pavke🙏🙏🙏

    20. mart 2022 | 19:30

    Živeo Putin 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🙏🙏🙏

  • Boža zemunac

    20. mart 2022 | 19:46

    AMERI SU SVETSKO ZLO.ŽIVELA RUSIJA, ŽIVEO PUTIN, ŽIVELA SRBIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA