≫ 

Vučić: Traži se rešenje za održavanje aprilskih izbora na KiM, ali ne smemo da ugrozimo opstanak Srba

Predstavnici Kvinte dali su sve od sebe od ubede "snažnog Kurtija", ali nisu uspeli, možda se izbore - rekao je Vučić

  • 0
Aleksandar Vučić Printskrin: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži rešenje za održavanje aprilskih izbora na teritoriji Kosova i Metohije.

- Predstavnici Kvinte dali su sve od sebe od ubede "snažnog Kurtija", ali nisu uspeli. Nema potrebe da se dodvoravam našem narodu i kažem šta sam mu ja sve rekao u lice, ali to neće promeniti našu situaciju. Moramo da nađemo određena rešenja, ali tim rešenjima ne smemo da ugrozimo opstanak Srba na KiM. Možda se Kvinta izbori, u svakom slučaju tražimo rešenje - rekao je Vučić.

On je poručio onima koji su, kaže, mislili da će to opredeliti rezultat, da su se grdno prevarili, jer će, dodaje, razlika biti mngostruka.

- Suština je da sačuvamo naš narod na KiM. To nam je najvažnije - rekao je Vučić na Pinku.

Predsednik je rekao da će Srbi sa KiM održati legitimne demokratske proteste.

Na pitanje o sankcijama Rusiji i tome da odluka Srbije "nije moralna", predsednik pita na koga je Srbija izvršila agresiju 1999?

- Što tako moralni ne uđete u Ukrajinu da je zaštitite? Zašto ne napadnete Rusiju? Moral je važan, ali ne možete da ga se držite jedan dan, a drugi dan da vam ne bude važan. Verujem da su ljudi iz EU pametniji od mene, snažniji, veći i bolji od nas. Naše je da slušamo i gledamo šta nam oni kažu - rekao je Vučić.

Kaže da se nada rešenju za naftu - ako ga ne bude iz Rusije, moraćemo da tražimo drugi izlaz.

- Srbija radi na uvozu mleka u prahu, dok su u Evropi rafovi opustošeni. I u Srbiji su krenule navale na osnovne namirnice, država je sve to izdržala i idalje ima dovoljne rezerve, kaže predsednik - rekao je Vučić.

Video: Vučić u Novom Pazaru: Dao sam sve od sebe u poslednjih 10 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA