≫ 

Vučić: Glavni pravci su mir, stabilnost, sigurnost, snabdevenost i briga o ljudima

Plate i penzije redovne, javni dug ispod 60 odsto - rekao je Vučić

  • 37
Srbije Aleksandar Vučić gost je Radio televizije Vojvodine u emisiji "Signali". Printskrin: Radio televizija Vojvodine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je gost Radio televizije Vojvodine u emisiji #Signali. Govori o najvažnijim pitanjima za budućnost Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u emisiji "Signali" na RTV da je stigla treća kompozicija vozova u Šid večeras.

- Imam dobru vest. Stigla je treća kompozicija Štadlerovih vozova u Šid večeras. Sutra ili prekosutra će početi da saobraća. Imaćemo tri voza i povećaćemo broj linija Beograd - Novi Sad", počeo je predsednik Vučić.

On je dodao da Vlada sutra donosi izuzetak od odluke o izvozu pšenice i da će 30.000 tona pšenice će otići u Albaniju i nešto manje količine kukuruza.

- Bezbedni smo čak i da nemamo žetvu, a sa tom žetvom mnogo toga možemo da ponudimo regionu, ali i šire. Rusija i Ukrajina su drugi i četvrti proizvođač pšenice u svetu. Pitanje je kako dovući tu pšenicu u Egipat. Mi ćemo da gledamo da pomažemo trgovcima, cena je dobra. Raste, bude stabilna nekoliko dana, onda opet počne da raste  - rekao je Vučić.

- Mleko u prahu je danas veoma traženo, mi ćemo tražiti da pronadjemo i palmino ulje. Vidimo da je velika nestašica u svetu, razgovaraćemo sa Indonezijom gde god da šalju prve količine u Evropu i Tursku da mi možemo da uzmemo deo za nas, da imamo sve što je potrebno - rekao je Vučić.

On je naveo i da je sitacija izuzetno teška i pozvao je ljude da se vrate u zemlju, jer će, kako kaže, ovde biti bolje.

- To nije improvizacija već težak rad. Ne možete za dan da nađete nešto. Ne znam kako će ovo oko nafte da se završi, razgovaramo sa prijateljima sa Bliskog istoka da od njih uvezemo naftu - rekao je predsednik.

On je naveo da se Srbija nalazi u izbornoj kampanji kada je, kaže, onima protiv vlasti sve dozvoljeno.

- Valjda su se nadali da će rafovi biti prazno, a svega imamo - rekao je Vučić.

Srbije Aleksandar Vučić gost je Radio televizije Vojvodine u emisiji Printskrin: Radio televizija Vojvodine

Vučić: Strahujem od sutrašnjeg dana

Predsednik je rekao da je video podatke sa ratišta i da ne sluša propagandu, već čita samo proverene informacije.

- Očekujte da će biti još teži sudar velikih sila zato što će ruske snage, kako stvari stoje, verovatno zauzeti Mariupolj - rekao je Vučić.

On kaže da ima strah od sutrašnjeg dana i novog sastanka NATO, a pohvalio je i izjavu Jensa Stoltenberga u pogledu neširenja sukoba.

Vučić: Plate i penzije će biti redovne, javni dug ispod 60 odsto

Vučić je odgovarajući na pitanje rekao da će plate i penzije biti redovne.

- Počeće da skače cena javnog duga svuda, gledaćemo da kod nas bude ispod 60 odsto mastrihta. Javni dug je zao drug, to nam nije potrebno. Ova situacija će biti neizdrživa za male. Kada pogledam druge zemlje u okruženju, ni za šta na svetu ne bih bio u njihovom rukovodstvu.

Vučić: Patriotizam je sačuvati mir

Vučić je rekao da oni koji se zalažu za nezavisnost Kosova, samo to ne govore svakodnevno, jer nije popularno, počinju da mu drže pridike i predavanja o izborima na Kosovu. Neće ni da kažu šta je druga opcija.

- Jedna opcija je da mi na silu pokušamo (da održimo izbore), a da oni (Priština) intervenišu i da pucaju na naše ljude. Imali bismo preko 100-200 mrtvih. Je l to vredno? Je l to hoćemo? Pa, kažite to narodu. Da li je u moje vreme priznata nezavisnost Kosova? I vi ćete da mi govorite šta je patriotizam. Patriotizam je da sačuvamo mir i Srbe na Kosovu i Metohiji - podvukao je Vučić.

Kako je ocenio, najlakše je davati neodgovorne izjave.

- Ja molim ljude da budu odgovorni i ozbiljni. Razmislite da li to dobro donosi - rekao je Vučić i istakao da se se nikada nije dogodilo da u kampanji ne pomene nijednog protivkandidata, osim kada odgovara na pitanja, a i tada, kaže, govori veoma blago.

Predsednik je poručio i da izbori nisu igra i da država nije igračka.

Vučić: Tražili da priznamo Kosovo da bismo imali izbore 3. aprila

Povodom saopštenja zemaljama članica Kvinte u kojem su istakle da su razočarane odlukom Prištine da ne dozvoli izbore na toj teritoriji Vučić je rekao da je to važno sapoštenje, ističući da su Amerikanci bili fer.

- Da njih nije bilo ne znam da bi bilo tog saopštenja. Mi smo na svakojake komrpomise pristajali, ali nismo hteli da priznamo nezavisnost Kosova da bismo imali izbore. Oni su tražili sa pečatom da Vlada Srbije traži od Vlade Kosova...čime bismo mi de fakto priznali nezavisnost i posle ne bismo mogli da idemo ispod tog standarda - rekao je Vučić.

Kako je rekao, mi to nismo mogli da prihvatimo.

Povodom 23.godišnjice od NATO bombradovanja kaže da se danas najbolje vidi koliko je užasna, pogrešna i protivpravna bila akcija 19 NATO zemalja. - Glupo zvuči što je tadašnji nemački ministar Joška Fišer rekao da sprečavaju novi Aušvic" - rekao je on i dodao da u svetu u kome nema morala mi moramo da čuvamo naš moral i principe međunarodnog prava.

Srbija, kako je rekao, mora da bude pragmatična i da čuva mir i da razmišlja o svojoj deci.

- Biće teških oduka, ali glavne pravce - mir, stabilnost, sigurnost, snabdevenost, briga o ljudima, to je ono što moramo da čuvamo - poručio je Vučić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    24. mart 2022 | 07:59

    Браво Вучко! Када видим коме сметаш опет браво!!!

  • Očajno pero

    23. mart 2022 | 21:27

    Predsedniče, imajte u vidu da na toj pruzi moraju saobraćati i teretni vozovi koji su ipak malo sporiji od ovih Kiss vozova. Teretni vozovi mogu maksimalno da trče 100 km na sat tako da treba podesiti red vožnje i omogućiti preticanje teretnih vozova bez ugrožavanja saobraćaja iz suprotnog smera, ne zbog mogućnosti sudara, to je na ovim prugama malte ne nemoguće već da ne izaziva kašnjenja vozova iz suprotnog smera. Pošto se zatvara pruga od N. Sada do Subotice naredne dve godine može biti pojačan putnički saobraćaj, ali ne navikavajte putnike na toliki broj polazaka tih exspresnih vozova, jer kada se otvori ponovo pruga biće i mnogo više teretnih vozova na toj relaciji, a onda neće moći da bude toliko polazak ovih sada atrativnih vozova. Iskoristire treću garnituru da saobraća kao brzi voz do Niša ili Užica naročito kada za praznike ima više putnika. Time ćete prizvati i veći broj putnika da se voze vozom.

  • Dzevad

    23. mart 2022 | 22:28

    Drugarice i drugoviPodrzimo ovog covjeka, jos pet mandata ja vas molim. On nas načinje ljudima da se o nama prica kao o ljudima koji vrijede nesto. Prije njega smo bili krenuli u provaliju, doduse prijasnji presjednici su se ljepse doćeravali i sminkali.Radna mjestaPuteviStandardVakcinaSjedeli za vrijeme korone pare stizaleHrane u izobiljuI tako bih mogao da nabrajam do sutraPušćite ove prozapadne penale neka ih oni penale ali kod njih. Jednostavno da ih ignorisemo i posaljemo njima u lijepu njihovu demokratiju nazadnu.Glasajmo Vučića i bezbjedno nastavimo u pobjede.Dosta nas je zapad varao, bombardovao i zlo nam slao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA