≫ 

Imali smo svog čoveka u Avijanu, javljao nam je kad poleću avioni! Najbolje čuvana tajna bombardovanja 1999.

 ≫ 

Inženjer telekomunikacije i profesor Narodne odbrane, a pre svega radio amater Srećko Morić, u razgovoru za Telegraf.rs objašnjava da je cela priča o herojstvu i angažmanu radio amatera Srbije i Crne Gore u to vreme, odnosno SRJ, započela otprilike 26 sati ranije, pre prve bombe i trajala svih 78 dana bombardovanja

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Slavica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Slavisa Geric

    25. mart 2022 | 14:53

    Ne bi bilo lose istaci da su se I radioamteri sa Kosmeta nezavisno od radioamatera iz Beograd organizovali I premosi podatke o naletima NATO aviacike. Korisceni su radni kanali jedne velike firme sa Kosmeta od kojih je uzeto lreko 60 Motorola GP 68. Da su dve motorole date direktno n vatrenom pozaju PVO 243.okbr Urosevac I da su dve motorole date puku PVO Koji je bio u sirem reonu ajdodeoma Slatina , Pristina, pp Simic

  • jedanod1600

    25. mart 2022 | 11:07

    Postovani kolega , Vase izlaganje tipa, JA SAM,NASAO SAM,URADIO SAM,JA JA JA I JA, nema veze sa mozgom i da ostanem pristojan, niste VI (citaj TI) to napravili uradili napravili. Jako ruzno opisano, cak sta vise smesno i uvredljivo ZA SVE OSTALE UCESNIKE,KOJI SU VISE IZNELI NEGO VI KOJI STE "NAPRAVILI IMALI URADILI "Niti ste kao pojedinac to radili niti slicno. I DA NAGLASIM, IMA SRBIJE I VAN BEOGRADA, koja je kao i uvek cusnuta u kraj da bi se neko okitio tudjim perjem. SRAMOTA!

  • Zlatko

    25. mart 2022 | 07:33

    Da je postojao radio amater u Avianu koji je obaveštavao o poletanju aviona je čista LAŽ i izmišljotina, jer bi bio odmah lociran od NATO. U Avianu je bio jedan čovek (iz okoline Požarevca) u autu prepravljenom za tu svrhu koji je javlja telefonom drugom vojnom obaveštajcu ( čovek iz Požarevca) koji je bio na auto putu stalno u pokretu u autu da ga nebi locirali koji je direktno javljao u operativnu sobu tadašnjem oficiru Dabiću. Ta dva vojna operativca nukada nisu ništa fobili od države Srbije pa čak ni jedno priznanje. Srbija ih jezaboravila. Svaki njihov poziv vredeo je 100 Srpskih života. Zato širenje ovakvih laži od radio amatera je sramotno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA