≫ 

Kosovski policijski inspektori o učešću srpskih policajaca na sastanku sa Vučićem

PIK je zvanično obavešten o ovom pitanju i u okviru nadležnosti i zakonskih ovlašćenja razmatra pitanje učešća pretpostavljenih Kosovske policije na sastanku sa predsednikom Srbije - rekao je portparol PIK-a Arber Beka

  • 0
Trg statua bista spomenik Ibrahim Rugova, pristina, centar panorama gada, Priština / Foto: Shutterstock

Kosovski policijski inspektorat (PIK) potvrdio je da razmatra pitanje učešća srpskih policajaca sa Kosova na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, koja je održana u utorak u Beogradu.

- PIK je zvanično obavešten o ovom pitanju i u okviru nadležnosti i zakonskih ovlašćenja razmatra pitanje učešća pretpostavljenih Kosovske policije na sastanku sa predsednikom Srbije - rekao je portparol PIK-a Arber Beka u četvrtak uveče, prenosi Tanjug Kohu.

Pitanje prisustva srpskih policajaca sa Kosova na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prosleđen je Policijskom inspektoratu Kosova sinoć kosovska policija. Pet policijskih komandira u opštinama na severu Kosova učestvovalo je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je, između ostalog, bilo i pitanje srpskih izbora zakazanih za 3. april.

Sednici je prisustvovala i predsednica Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljana Stevanović, koju je Sudski savet Kosova juče suspendovao sa funkcije.

Sastanak je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je odlukom vlade Aljbina Kurtija potvrdeno da na KiM neće biti održani srpski izbori 3. aprila.

Kurti: Ne znam za smenu srpskih zvaničnika

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da mu nije poznato da su smenjeni srpski zvaničnici s Kosova koji su prisustvovali sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 22. marta u Beogradu.

Kako prenosi prištinska Koha, on je kazao da nije u kosovskom Sudskom savetu, ali da je njihovo pravo da odluče o predsednici Osnovnog suda u Mitrovici.

Sudski savet u Prištini suspendovao je juče predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljanu Stevanović zbog toga što je u utorak u Beogradu prisustvovala sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM.

Kurti tvrdi i da je identifikovano 10 srpskih desničarskih ekstremističkih organizacija čiji je cilj da destabilizuju bezbednosnu situaciju na Kosovu pa je zbog toga najavio da će danas biti održana sednica kosovskog Saveta za bezbednost.

Video: Vučić u Novom Pazaru: Dao sam sve od sebe u poslednjih 10 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA