≫ 

Vučić: Ukoliko bi Srbi izašli na izbore, albanska policija bi pucala, imali bismo stotine mrtvih

- Uspeli smo sa paketom mera od preko 8 milijardi evra da zadržimo punu stabilnost - rekao je Vučić

  • 28
Aleksandar Vučić Printskrin: TV Pink

Aleksandar Vučić, predsednički kandidat koalicije "Zajedno možemo sve" predstavlja na RTS svoj predizborni program.

Predsednik kaže da je Srbija danas, ne računajući svetsku krizu, u mnogo boljoj poziciji nego u vreme prošlih predsedničkih izbora.

On podseća da je korona bila veliki problem.

- Uspeli smo sa paketom mera od preko 8 milijardi evra da zadržimo punu stabilnost - rekao je Vučić.

Danas je situacija mnogo teška zbog sukoba u Ukrajini i nepredvidivosti cena energenata, hrane...

- Mnogo nepoznatih stvari ima, ali baš zato je bilo važno da imamo čvrste i stabilne javne finansije - rekao je Vučić i podsetio da nije bilo problema sa grejanjem, osim situacije u Inđiji.

O nabavci gasa

- Neće razgovori biti jednostavni, ali verujem da ćemo imati dobre razgovore sa ruskim partnerima, hvala i Šarlu Mišelu i evropskim partnerima što su stavili Zapadni Balkan u program u nabavci tečnog gasa, hidrogena i svega. To je nešto kao Kovaks program, ali su nas sada ubacili odmah. To nama mnogo znači. Verujem da ćemo sa ruskim partnerima postići dobru cenu. Za nas nije lako da plaćamo u rubljama. Gospodin Peskov je bio fer i odmah je odgovorio. Hvala mu na tome. Vidite da ne pričam o stranačkim stvarima i programu, ali ja pričam o onome što je važno. Ja živim za to, da se svi problemi koje imamo reše.

Odbio sam priznanje Kosova u Beloj kući

- Naravno da će biti velikih pritisaka na Srbiju jer je lakše vršiti pritisak na nas nego na nekog mnogo većeg. Ja sam dugo u ovom poslu, ali malo kada sam mogao da vidim ovakvu atmosferu kakva je sada. Odbio sam priznanje Kosova u Beloj kući i to sam uspeo. Ali ovo je toliko problematično i toliko teško. Ja sam zadovoljan što sam sa gospođom Berbok, koliko god bili teški uslovi, korektno razgovarao. To je bio jedan tvrd razgovor, ali zadovoljan sam.

Bezbednosni rizik mi je mnogo bitniji od glasova

- Da uzmemo u obzir čak i da uspemo da dostavimo materijal dole. Ukoliko krenu Srbi da izlaze, albanska policija će da puca na njih. Imali bismo na desetine, da ne kažem stotine mrtvih. Kurtijeva namera je bila ta da pokuša da iskamči tehničko priznanje Kosova od strane Vlade Srbije. Druga namera mu je da tih 50.000 glasova koje bih ja dobio, jer je činjenica da bi većinski glasali za mene, bilo mu je u interesu da ne prevagne tih odlučujućih 50.000. Meni je najmanje bitno koliko ću ja manje glasova da dobijem. Ako uzmete u obzir bezbednosni rizik, meni je to mnogo bitnije nego koliko glasova ću dobiti.

Da podsetimo, glasači u Srbiji 3. aprila biraće predsednika države između osam kandidata.

Video: Vučić u Novom Pazaru dočekan bakljadom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    25. mart 2022 | 22:15

    Lako je započeti rat a šta ćemo posle kada se rat završi da li će i šta će ostati od Srbije i ako pogine trećina muške populacija a možda i više od toga.Ko će ostati da zemlju podigne iz pepela.Srbija je istrošena zemlja silnim ratovima, nije je obišao ni jedan rat i razaranje.Ovaj rat bi je totalno razorilo nebi mogla da se oporavi ni za hiljadu godina.

  • Nikolas

    25. mart 2022 | 20:55

    IMALI SRBIJA VOJSKU I POLICIJU DA BRANI SRBE NA OKUPIRANOM KOSOVU???? STA RADI NATO OKUPATOR AKO SRBI NEMOGU DA GLASAJU U SVOJOJ ZEMLJI SRBIJI !!!

  • SRBIJA

    25. mart 2022 | 20:53

    Pa ako oni pucaju pucacemo i mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA