≫ 

Vučić poručio na velikom mitingu naprednjaka u Užicu: Važno je da sačuvamo mir i stabilnost

Miting se održava u Sportskoj dvorani "Veliki park", a nakon toga predsednički kadnidat SNS Aleksandar Vučić održaće još jedan skup u Kragujevcu

  • 17

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke i liste "Zajedno možemo sve" Aleksandar Vučić danas govori na predizbornim skupovima Užicu i Kragujevcu. Miting se održava u Sportskoj dvorani "Veliki park", a nakon toga Vučić će održati još jedan skup u Kragujevcu.

Sportska dvorana „Veliki park“ u Užicu je puna naroda koji je dočekao predsednika Srbije. Na samom početku mitinga izvedena je himna Bože pravde.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se najpre zahvalio okupljenima koji su ga sačekali u ovolikom broju.

- Srećan sam što sam danas ovde. Meni je divno kad se druži sa vama i kada vas vidim u dobrom raspoloženju. Moj posao je da kažem šta je ono što ćemo da uradimo. Uvek se živi od onoga što su planovi i programi. Uvek se živi od onoga što su planovi i programi - rekao je predsednik.

- Radove oko obilaznice ćemo završiti do polovine 20234. godine. Obilaznica je važna i zbog bezbednosti dece i zbog čistijeg vazduha. Dobili smo 3 ponude za tunel ispod Kadinjače. Cena je ovgomna. To ćemo morati da uradimo jer će nam time i Tara i Bajina Bašta i Užice biti još privlačnije - naveo je predsednik.

Kako kaže, to je ogroman novac koji treba da se izdvoji u ovo teško vreme.

- Nečega ćemo morati da se odreknemo zbog ove krize, ali ovog projekta se nećemo odreći. Krenućemo da gradimo vrtić, gotova je projektna dokumentacija, mi ćemo to da platimo - najavio je lider SNS i dodao:

- Važno je da ćemo naredne četiri godine da radimo na modernizaciji pruga i kupovaćemo brze vozove kako bi brzo došli od Požege do Beograda što pre. Obezbedili smo novac za gasovod kako bi nam investitori dalje dolazili. Dolazio je kod mene nekoliko puta legendarni Raša Radovanović kako bi se borio za ovu halu u kojoj se nalazimo i ja sam mislio da je u boljem stanju. I želim da vam kažem da ćete imati najlepšu halu, izvršićemo rekonstrukciju a vi onda napravite dobar tim – rekao je.

Istakao je i da je važno "sačuvamo mir i stabilnost".

- Verujem da je moguće da uz vašu podršku sačuvamo mir i stabilnost. LJudi obično uzimaju to kao nešto što se ne dovodi u pitanje, što se podrazumeva. A vidimo kakva je sada situacija. Za nas je važno da sačuvamo mir i da ne odgovaramo na provokacije, jer nema nazad i nećemo u lance i katance i nećemo u otimačine svega što je ovaj narod radio. Možemo da bidemo neko ko će da se hvali da imamo najbrži rast i ekonomiju - naveo je predsednik.

Srbija nikada u svojoj istoriji nije imala najbrže rastuću ekonomiju, navodi on, i dodaje da istorija, kako je rekao Ruzvelt, pripada onima koji su u ringu, koji su umazani znojem i krvlju i koji se bore.

- Naša ekonomija će da raste brže nego kod drugih. Budućnost i perspektiva je bolja, nema nazad, nećemo nazad i nećemo u lance i katance da se vraćamo. Nećemo u otimačinu, hoćemo da radimo, da budemo vredni. Ne moramo da budemo prvi samo u sportu, već da možemo da budemo neko ko se hvali time da imamo najbrži rast, najbolju ekonomiju u Evropi. Nama je teško da prihvatimo kada je negde nešto dobro. Uvek je lakše da kritikujemo i dobacujemo - kazao je Vučić.

- Hvala vama koji ste znali da rak ne može da se izleči aspirinom i andolom. Zato su važne reči - ozbiljnost i odgovornost. Nisam imao vremena do juče ni da gledam ni da osetim mržnju naših političkih problemima, jer sam se bavio Srbijom i problemima u kojima smo se našli. Nisam ni pratio šta sve govore o nama. Ponosam sam na činjenicu što kod nas takve mržnje nema. Ova kampanja će biti upamćena u istoriji - neko ko pobeđuje nijednom rečju nije govorio o svojim protivnicima, jer je za nas budućnost u onome što ćemo da uradimo za svoju zemlju i svoj narod. Takvih sam se neistina i laži naslušao u zadnjih 24 sata. Zato vas molim da 3. aprila izaberete onu Srbiju koja će čuvati samostalnost. Treba da imamo dobre odnose sa NATO ali nikada ne treba da idemo u NATO jer ne smemo da zaboravimo decu koju su nam pobili, moramo da budemo snažni i jaki da sami čuvamo svoje nebo - naglasio je on.

- Obradovaću vas nečim dva, tri dana posle izbora, tada ćete videti koliko je Srbija jača. Što se tiče KiM pokušali su da nas primoraju da potpišemo nezavisnost, naravno da to nismo uradili. Mogu da ucenjuju koliko hoće, nas pristanak neće dobiti - istakao je Vučić.

- Naša misija je da čuvamo svoju zemlju i svoje nebo. Nama treba snažna i jaka Srbija koja brine o svojoj budućnosti. Što se Kosova tiče pokušali su pre nekoliko dana da nas primoraju da potpišemo nezavisnost Kosova. Naš pristanak za tako nešto neće dobiti, mogu da nas ucenjuju čime god žele - zaključio je Vučić.

Okupljenima se najpre obratio Đorđe Dabić, član predsedništva Srpske napredne stranke i kadnidat za narodnog poslanika.

- Vi ste prvi političar koji je došao, obećao i ispunio ono obećano. Danas pored auto-puta imamo investicije u svaki deo okruga. Gradi se obilaznica oko Užica,Požege, Zlatibora, podjednako se ulaže u okrug. 3. aprila svi pamet u glavu, da pobedimo ubedljivije nego ikad. Za čoveka kakav je Aleksandar Vučić se vredi boriti - rekao je on.

- Ovde smo imali decenije neulaganja u ovaj kraj do dolaska na vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke - naveo je on.

Obratila se i članica predsedništva Srpske napredne stranke i kadnidat za narodnog poslanika Milica Nikolić

- Za nas je svaki deo Srbije jednako važan i svaki deo u Srbiji ima jedinstvenu lepotu. Rođena sam ovde u Požegi i ne mogu a da ne istaknem prirodna bogatstva koja ima Zlatiborski okrug, a najveće bogatstvo su ljudi. Sa ovog mesta u Zlatiborskom okrugu moramo da poručimo da nećemo u prošlost, hoćemo u budućnost, nećemo otimanje i pljačku sopstvenog naroda. Naš kraj više nije izolovan zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, 3. aprila svi zajedno moramo pozvati sve koje poznajemo, prijatelje, komšije, rodbinu da svi zajedno podržimo našu listu - rekla je ona.

Na skupu je govorio i član predsedništva i ministar Nikola Selaković.

- Danas je Srbija pred velikim izazovom, na velikom ispitu ali danas Srbija ima onoga koji je svaki ispit polagao sa najvećom ocenom, danas Srbija ima državnika, prošli smo sve krize, proći ćemo i ovu krizu samo, dragi prijatelji, izađite 3. aprila i pozovite sve, budite svesni da izbori nisu igra, država nije igračka, nema druge prilike. 3. aprila, svi, više od 60 odsto za Aleksandra Vučića. Mnogo je važno da ne bude tanka pobeda, da bude jaka, da bude moćna - naglasio je Selaković.

Kako je naveo, danas je Srbija na velikom ispitu, ali na čelu ima onoga ko je uvek sve ispite sa najvišom ocenom polagao.

Sledeći miting SNS biće održan u pešačkoj zoni Kragujevcu , na Trgu kod malog krsta, u 13 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    26. mart 2022 | 14:16

    Trećeg aprila će Srbija izabrati najboljeg!

  • Tes

    26. mart 2022 | 21:05

    U ovim turbulentnim vremenima vazni je ocuvati stabilnost i mir

  • Julija

    26. mart 2022 | 22:46

    U ovako kriznim vremenima najbitnije je da održimo stabilnost i sačuvamo mir.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA