≫ 

Sergej Lavrov o Srbiji za srpske medije: Imate pravo da sebe zovete nezavisnima

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dao je juče onlajn intervju srpskim medijima - redakcijama "Večernjih novosti", "Politike", Radio-televizije Srbije i novinske agencije Tanjug

  • 4
Sergej Lavrov Foto: Profimedia

Minsitar spoljnih poslova Sergej Lavrov kazao je danas da Rusija primećuje pritisak koji se vrši na balkanske zemlje i Srbiju da se priključe sankcijama Ruskoj Federaciji. Domaća javnost dobila je priliku da iz prve ruke sazna stav najveće zemlje sveta o aktuelnom sukobu u Ukrajini, ali i pogledu iz Moskve na sve moguće konsekvence ruske vojne operacije po Srbiju i zemlje regiona.

- Rusiji je poznato kakav pritisak trpi Srbija, kao i ostale balkanske zemlje, da se priključi sankcijama. Vidimo u tome pokušaj Amerike da na Balkanu nametne svoju hegemoniju. Duboko uvažavamo srpski narod, srpsku kulturu, srpsku istoriju, njegovu privrženost tradicionalnim prijateljima i sigurni smo da će Srbija nastaviti sa pametnim izborom u ovoj situaciji.

Mi smo bratski narodi, a objedinjuje nas zajednička istorija, zajedničke pobede protiv zajedničkog neprijatelja i vidimo koliko su ta osećanja ukorenjena u duši srpskog naroda i njegovog istorijskog sećanja. Nikad ništa ne namećemo silom, što Zapad čini putem ekonomskih i drugih ucena. To nije pristojno, tako se ne treba ponašati ni u društvu, a ni na međunarodnoj sceni, kad svima pokušavaju da zavrću ruke - između ostalog, rekao je u specijalnom intervjuu za srpske medije ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    29. mart 2022 | 09:46

    Е овако се понаша и говори искрени пријатељ неке државе ... Запад са Турском заједно да су иоле пристојни били управо због те историје српски народ никада више не би ни прстом пипнули а не на прагу 21 вијека поново хистерично убијали... и опет би да интерес за то имају!!!

  • Nikolas

    29. mart 2022 | 10:20

    NEDA NAM BRISEL I NATO OKUPATOR SRBIJE !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA