≫ 

Vučić: Moratorijum na nuklearke je bila strašna greška

Francuska danas živi zbog nuklearki, svi oko nas žive zahvaljujući nuklearkama, imaju dovoljno struje. Samo su nas ubedili da budemo najgluplji u Evropi i potpišemo moratorijum na nuklearke. Videćemo u budućnosti šta će biti. To je najčistija energija - objasnio je Vučić u „Amidži Šou-u“

  • 9
Aleksandar Vučić Amidži šou Amig show Printskrin: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je strašna greška bila što je Srbija potpisala moratorijum na nuklearke i dodao da je danas problem što nemamo stručnjake da njima upravljaju, kao i to što je njihova izgradnja skupa.

- Francuska danas živi zbog nuklearki, svi oko nas žive zahvaljujući nuklearkama, imaju dovoljno struje. Samo su nas ubedili da budemo najgluplji u Evropi i potpišemo moratorijum na nuklearke. Videćemo u budućnosti šta će biti. To je najčistija energija - objasnio je Vučić u „Amidži Šou-u“.

Rekao je da ne možemo brzo da izgradimo nuklearke, jer i gradnja male nuklearke traje pet do šest godina.

Podsetio je da je ponudio Mađarima i Bugarima da daju udeo u svojim nuklearkama, što bi, kaže bilo najbolje rešenje, ali to niko neće lako da da, jer zarađuju mnogo para preko struje, posebno sada kada je struja skupa.

Mnogo je teže sa solarnim panelima, rekao je, jer mora da postoji reverzibila, zato što sunca nema uvek, a kada ga ima potrebno je imati gde da se skladišti električna energija i konstatovao da smo ukinuli rudnike uglja, kao što su tražili od nas, ne bi imali danas struju.

Vučić je kazao da Nemci sada vraćaju ugalj, Belgija ukida moratorijum na nuklearke.

- Mi možemo da ukinemo moratorijom, ali da li imamo ljude koji bi mogli da upravljajun njima. Uz to one su skupe. Postoji modularna nuklearka koja košta 2,5 milijardi evra, a ako radimo veće nuklearke, koje znaju da grade Rusi, one ne mogu da se izgrade bez 12 milijardi evra - podelio je brige oko energetske krize Vučić sa gledaocima.

Na pitanje kako bi se ponašao da imamo nuklearno oružje Vučić je odgovorio „bio bih malo raspoložen“.

Video: Dan koji čovečanstvo treba da slavi kao drugi rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😳

    30. mart 2022 | 07:18

    Ma naravno! I - odmah Grčića za direktora! Ili bilo koga ko je završio akademiju za lidere.

  • Veljko

    30. mart 2022 | 15:08

    Srbija nije razvijala nuklearnu tehnologiju pa ni sada nije spremna da ima svoju nuklearku, nemamo kadrove, ni infrastrukturu za to; mozemo samo da budemo partner nekome ko vec ima, za sada.

  • Miki

    30. mart 2022 | 00:15

    Covek iz naroda...svaka cast predsednice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA