≫ 

Ko je sve podržao kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije

Među viđenijim građanima Srbije koji su podržali lidera Srspke napredne stranke Aleksandra Vučića podržale su mnoge poznate ličnosti

  • 77
Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug

Lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" pripremila je spisak sa više od hiljadu javnih ličnosti koje su podržale Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, kao i listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" na izborima 2022 godine. Na spisku se nalaze profesori univerziteta, akademici, ugledni pisci, reditelji i najuspešniji sportisti.

Među viđenijim građanima Srbije koji su podržali lidera Srspke napredne stranke Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima svakako su akademici SANU Vladimir Kanjuh, Ljubiša Rakić, Bela Balint, Svetislav Božić i Jovan Hadži Đokić.

Srpsku naprednu stranku podržale su brojne istaknute ličnosti iz svih sfera života - osim političara, tu su i poznati naučnici, lekari, umetnici, sportisti...

Naprednjake su podržali profesor Stojan Radenović, doktorka Danica Grujičić, doktorka Marija Zdravković, Jelena Begović.. Srpski genije iz Kragujevca Vladimir Cmiljanović, koji u svetu razvija vakcinu druge generacije protiv kovida, takozvanu "raketnu vakcinu", dolazi u Srbiju specijalno da bi podržao predsednika Vučića, pišu beogradski mediji.  

Među imenima okupljenim oko naprednjaka su i glumac Lazar Ristovski, operska diva Jadranka Jovanović, Jovan Kolundžija, pozorišni reditelj Ljubiša Ristić, kao i  maestro Petar Marić, osmostruki svetski šampion u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici. 

Od viđenijih sportista listu su takođe podržali i legenda srpske košarke Radmilo Mišović i Zoran Moka Slavnić, kao i čuvena rukometašica Svetlana Ceca Kitić i  košarkaš Marko Kešelj.

Kako mediji navode, i zvanično najbolji košarkaš sveta, MVP NBA lige i ovogodišnji kandidat za istu prestižnu titulu Nikola Jokić nalazi se među onima koji su prepoznali rezultate i energiju predsednika Vučića i njegove stranke. Podrška je stigla i od njegovog NBA kolege koji je ulogom u "DŽon Viku" postao i holivudski superstar, Bobija Marjanovića, koji slovi za jednog od najboljih srpskih košarkaša. I prošlogodišnji MVP Evrolige Vasa Micić stao je uz Aleksandra Vučića, prepoznavši predanu borbu za bolju budućnost Srbije. Stigla je i bezrezervna podrška jednog od najvećih legendi srpske košarke, Željka Rebrače, kao i Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić. 

U toku dana objavljena su još par imena sportista koji su podržali Vučića i SNS, među njima i Asmir Kolašinac, osvajač tri evropske medalje, bacač kugle Bogdan Obradović teniski trener, Vladimir Mandić rukometaš, Aleksandar Stojičić MMA borac, Violeta Todorov, paraolimpijac u tekvondu, Aleksandra Rapaić, reprezentativac Srbije u boksu i Almir Memić, reprezentativac Srbije u boksu.

Još neka od najvećih imena sprskog sporta pridružila su se podršci Vučiću. Legendarni košarkaš Dejan Tomašević pridružio se ogromnoj grupi sportista koji su stali uz Vučića. U "istom timu igra" i košarkaš Nikola Jovanović, koji je takođe otvoreno dao podršku predsedniku.

Među njima je i fudbaler i doskorašnji srpski reprezentativac Duško Tošić. Odbojkaški trener Zoran Gajić, osvajač zlatne olimpijske medalje, i odbojkaš Đula Mešter kao i golman Ivica Kralj. Košarkaški trener Dragan Jakovljević, MMA šampion Dragan Tešanović i fudbaler Dragan Mrđa. Podršku pružaju i rukometašice Milena Delić i Jelena Lavko.

Među estradnim umetnicima ističu se imena pevača Saše Matića i Željka Samardžića. Među prvima su i Aca lukas, kao i ćerka pokojnog Šabana Šaulića, Ilda Šaulić i Goga Sekulić jedna od mnogih javnih ličnosti koje su podržale Vučića.  Među najpoznatijim pevačima su Svetlana Ceca Ražnatović, Lepa Lukić, Vesna Zmijanac i bračni par Brunclik- Aranđelović - Zorica i Miroljub Kemiš.

Sutra će, kako saznajemo, biti objavljena kompletna lista poznatih javnih ličnosti koji će podržati Vučića u još jednoj trci za šefa države.

Video: Vučić: 41 miliona evra ćemo uložiti u rekonstrukciju i izgradnju opšte bolnice u Subotici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    30. mart 2022 | 18:17

    Može nekome da bude krivo ili pravo narod vidi da nema za koga drugog da glasa ovaj je jedini koji je dosta toga uradio od obećanog. Ne želim da me gluperde ponovo lažu zato i ka dajem podršku i svoj glas ovom ČOVEKU.

  • Mila

    31. mart 2022 | 10:23

    Zasto se ova drzava izlaze ovolikom trosku oko izbora? Vucic ce biti predsednik, glasali vi ili ne. I sto sebe stavljate u nezgodan polozaj da se sa nekim svadjate. Pomirite se sa tim VUCIC PREDSEDNIK SRBIJE!

  • Samo

    30. mart 2022 | 20:25

    Samo ne za Ponoša....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA