≫ 

Vulin: MUP i BIA imaju informacije da se za 3. april priprema više grupa koje će pokušati da spreče izbore

MUP ima informacije da se organizuje više grupa kojji će pokušati da kompromituju izbore, da razbijaju kutije i dokumentaciju - poručio je ministar unutrašnjih poslova

  • 87
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da MUP i BIA imaju informacije da se za dan izbora priprema više grupa, motivisanih i organizovanih od stane pojedinih političkih partija u zemlji i stranog faktora, koji će pokušati da kompromituju, pa i spreče izbore 3 aprila.

MUP i BIA neće dozvoliti da izborni dan prođe tako.

- MUP ima informacije da se organizuje više grupa kojji će pokušati da kompromituju izbore, da razbijaju kutije i dokumentaciju. U tome će biti spremni i organizovani, već sada postoje spiskovi kriminalaca koji trebaju da uđu u našu zemlju i pomognu u sprečavanju održavanja izvora. Čitav aparat ove zemlje neće to dozvoliti. Upozoravamo da znamo kakav je plan, organizacija i da znamo ko će da im pritekne u pomoć. Nemojte pokušati da volju Srbije prikažete u bilo kom svetu osim kao volju građana Srbije. Svesni smo šta se sprema i nemojte sumnjati da smo spremni da zaštitimo izbornu volju građana Srbije - naveo je Vulin.

Ministar je saopštio  u Palati Srbije da je protiv Bojana Bogdanovića Pacova podneta krivična prijava za neprijavljivanje krivičnog dela. Vulin je, u izjavi novinarima, rekao da se protiv naše zemlje već godinama vodi medijski rat, lažima, podmetanjima, kriminalizacijom države, a posebno podmetanjima, lažima protiv predsednika Aleksandra Vučića i svih ljudi njemu bliskih.

- Poslednji takav napad desio se sinoć kada je posredstvom portala „Krik“ gospodin Bojan Bogdanović Pacov izneo svoja saznanj o ubistvu Olivera Ivanovića, kada je pokušao da oblati Srbiju i Vučića- rekao je on.

- Naša policija je suviše ozbiljna da dozvoli da se takve stvari iznose, a da ne ponudi Bogdanoviću da svoja saznanja iznese. Bogdanovića smo juče pozvali u prostorije SBPOK-a da se izjasni o svojim saznanjima i kaže sve što zna i misli da zna. Nije nam dao nijednu činjenicu, osim nepotvrđenih razgovora sa pokojnicima, i o pokojnicima bez ijednog dokaza rekao je on.

Vulin je kazao da je Bogdanoviću ponuđeno da se na poligrafu testira o onome što smatra da zna, ali je to odbio.

- Zbog toga je MUP koristeći svoja zakonska ovlašećanja podneo krivičnu prijavu za neprijavljivanje krivičnog dela protiv gospodina Bogdanovića- rekao je on.

Vulin je kazao da očekuje brzu reakciju nadležnih vlasti i naglasio da je Srbija ozbiljna zemlja, u kojoj ne može brutalno da se laže i iznose brutalne neistine.

Video: Policijski i vojni vrh razmatrali bezbednosnu situaciju u Kopnenoj zoni bezbednosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    30. mart 2022 | 14:23

    Postavi policiju i udri čim se pojave.

  • ODMAH

    30. mart 2022 | 15:36

    Ministre odmah povecati vece prisustvo policije u uniformi i u civilu u svim mestima Srbije. Sumnjive legitimisati, strance pratiti. Sve snage policije i BIA da se angazuji 3.4. Pozivam moj narod cele Srbije da masovno izadjemo.na izbore, da se ne plasimo onih kojih smo se vec jednom plasili i odbranimo nasu zemlju od onih koji.su je vec bacali na kolena. ZIVELA SRBIJA!!!

  • Dusko

    30. mart 2022 | 15:09

    Postovani ministre, cestitam Vam na fantasticnim rezultatima u borbi protiv kriminala. Ulivate sigurnost nama obicnim gradjanim, vratili smo konacno veru u policiju. Ovi sto salju uvredljive poruke su talog u ovoj prelepoj zemlji, podrzavaju ljudske klanice, bunkere, zlikovce koje ste Vi hrabri ministre pohapsili. Svi posteni i pristojni gradjani Vam daju bezrezervnu podrsku da nastavite i istrajete!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA