≫ 

Kancelarija za KiM: Za Srbe na KiM nema ni prava ni pravicnog suđenja

Uprkos činjenici da su Ðokiću tokom suđenja povređena brojna procesna prava, a nijedan relevantan svedok ga nije prepoznao kao počinioca, on je osuđen na 12 godina zatvora - navodi u saopštenju Kancelarija.

  • 3
Kancelarija za KiM Kosovo  i Metohiju logo Foto: Vlada RS

Odluka takozvanog Vrhovnog suda Prištine da odbije zahtev za zaštitu zakonitosti u slučaju Srbina iz Peći Zorana Ðokića još jedan je pokazatelj antisrpske politike Prištine i primer da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema ni prava ni pravičnog suđenja, kažu u Kancelariji za KiM.

- Uprkos činjenici da su Ðokiću tokom suđenja povređena brojna procesna prava, a nijedan relevantan svedok ga nije prepoznao kao počinioca, on je osuđen na 12 godina zatvora. Njegov branilac temeljno je obrazložio sve povrede prava na pravično suđenje i prava na odbranu Ðokića, ali je takozvani Vrhovni sud samo prepisao obrazloženje prethodnih sudskih instanci, zanemarujući te procesne manjkavosti - navodi u saopštenju Kancelarija.

To, kako kažu, pokazuje da su Srbi na KiM uvučeni u jednu spiralu obespravljivanja i progona Prištine samo zato što nose srpsko ime i prezime.

Advokat koga je angažovala Kancelarija za KiM iskoristiće i poslednju pravnu mogućnost, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju i o ovoj presudi obavestiće sve relevantne međunarodne predstavnike na KiM, poručili su u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olgica

    30. mart 2022 | 17:34

    Podsetiću da smo na severu KiM, do Briselskog sporazuma, imali srpske sudije, u pravosudnom sistemu Republike Srbije.

  • Suzana

    30. mart 2022 | 17:07

    Pravda za Djokica i Svetomira Bacevica

  • VREME

    30. mart 2022 | 23:27

    Dace Bog doci ce vreme kada ce se Kosovo i Metohija vratiti svojoj matici. Samo.malo strpljenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA