≫ 

Tasovac: Građani zasluzuju bolje od opoziconih vedeta

Tasovac navodi da glas daje za novi mandat predsednika Vučića

  • 6
Toma Tasovac

Foto: Marko Jovanović

Direktor Beogradskog centra za digitalne humanističke nauke Toma Tasovac ocenio je danas da građani Srbije zaslužuju više i bolje od predstavnika opozicije dokle god se ne uozbilje i ne nauče da kritikuju vladu, uz puno uvažavanje očiglednih rezultata koje je aktuelna vlast napravila.

"Dokle god se naše opozicione vedete ne urazume i ne uozbilje, i dokle god ne nauče da kritikuju vladu, ali uz puno uvažavanje njenih objektivnih, lako merljivih i više nego očiglednih uspeha, nastaviće da tavore u brlogu sopstvenog političkog amaterizma i licemerja. Građani Srbije zaslužuju i više i bolje", naveo je Taovac u pisanoj izjavi za Tanjug naslovljenoj "Zašto ću glasati za Vučića".

Tasovac navodi da glas daje za novi mandat predsednika Vučića zato što vidi na svakom koraku, koliko se Srbija u poslednjoj deceniji promenila na bolje, da je Beograd postao velegrad ....

Kako kaže, Vučića podžava zato što zna da su autoputevi i pruge nešto što nas spaja međusobno i sa svetom i zato što je ubeđen da je Otvoreni Balkan ne samo najozbiljnija politička inicijativa koja je ikada potekla sa ovih prostora, nego i naša jedina šansa za istinsko a ne samo retoričko prevazilaženje trauma devedesetih.

"I zato što znam da je za sve one stvari koje su meni lično bitne, a tiču se nauke i kulture, neophodan ekonomski rast. Samo politički nepismeni lezilebovići iz kruga dvojke, koji kao da su bežali sa časova marksizma, ne mogu da shvate da bez baze nema nadgradnje", naveo je.

Tasovac navodi da to čini i zato što su se veliki projekti poput rekonstrukcije Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti desili u vreme vlada koje je predvodio SNS, i zato što su i predsednik Vučić i premijerka Brnabić punim autoritetom stali iza prestižnog projekta nove zgrade Beogradske filharmonije, dok je Boris Tadić godinama gledao Ivana Tasovca (njegovog brata) u oči i lagao da će to učiniti.

Dodaje da podržava Vučića i zato što mu je dosta opozicionog elitizma i politike dvostrukih aršina i zato što veruje da je pred Srbijom još puno velikih izazova koji mogu da se reše samo ako ne krenemo da se vraćamo unazad.

Najzad, kako piše, to čini i zato što mu lično obrazovanje stečeno između ostalog na Harvardu i Prinstonu i međunarodna karijera daju dovoljno profesionalnog i ličnog kredibiliteta da ne mora da se povinuje zakonima "beogradske snobovštine", ali i zato što bi baš voleo da vidi ko bi ga to mogao da prisili da glasa protiv sopstvene volje.

Među tih više od 30 razloga zbog kojih će glasati za predsednika Aleksanrda Vučiću na predstojećim izborima navodi i taj zato što Beograd postaje velegrad, kakav, kako kaže nije mogao biti dok je Dragan Ðilas govorio da mu se homoseksualci gade, a policija, osokoljena homofobnim gradonačelnikom, posmatrala kako huligani razbijaju glave učesnicima gej prajda.

"I zato što ne mogu da podržim osvetničke fantazije Vladete Jankovića o izmeštanju spomenika Stefanu Nemanji i neodgovorno frljanje tunelima koji bi vratili železnicu na Savski trg", naveo je Tasovac.

Tasovac kao razlog navodi i to zato što se kokoške iz Morovića i dalje pitaju šta su skrivile Mariniki Tepić da ih tako bespoštedno stigmatizuje u javnosti.

"I zato što mi je bilo zlo kada sam video kako Borko Stefanović poredi premijerku sa nacističkim činovnicima. Zato što autori tog propagandnog igrokaza, koji se na N1 emitovao tobože kao dokumentarni program, nisu prezali od zloupotrebe snimaka iz koncentracionih logora, nazivajući to "metaforom". I zato što, za razliku od "ličnosti godine" Gorana Markovića i većeg dela beogradske opozicije, verujem da svaki glas vredi pođednako, i onaj sa Vračara kao i onaj iz Marinkove bare ili Borče", dodao je Tasovac.

Piše da predsednika Vučića podržava i zato što ne veruje ni u demokratski potencijal naše opozicije, "u kojoj grupa penzionera u kafani sebe proglašava Skupštinom (aman, ljudi, pa ko je glasao za vas? kelneri?), u kojoj se izbori bojkotuju, pa se onda kuka kako je parlament jednopartijski, a vanparlamentarna opozicija, čudna mi čuda, nedovoljno zastupljena na javnom servisu, i u kojoj se vodi kampanja protiv veće nezavisnosti sudstva, jer neće valjda Vučić da nam menja Ustav".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    31. mart 2022 | 13:42

    I ovaj živi na našoj grbači. I šta je to digitalna humanistička nauka. 🤪

  • FANTOM

    31. mart 2022 | 14:29

    Nije anonimus, on je rođeni brat pokojnog dirigenta Beogradske filharmonije. Ono kada su braća i sestre u šatro politici poput braće Mali, Vučić, Tasovac ili otac i sin Krkobabić pa brat i sestra Brnabić ili Kisić i tako dalje i ......svi do mojega.

  • Marina

    31. mart 2022 | 13:40

    Ko si ti? Odakle ispuza sa ovolikom pameću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA