• 0

I Parlamentarna skupština OEBS posmatra izbore u Srbiji: Svoj izveštaj predstaviće 4. aprila

Posmatračka misija PS OEBS ima 80 članova koji dolaze iz 30 različitih zemalja i koji će ove godine učestvovati u posmatranju predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora

  • 0
Ivica Dačić sa predstavnicima UN i OEBS o seminaru za poslanike

Foto: ATA Images

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa predstavnicima posmatračke misije Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, koji će u nedelju, 3.aprila, nadgledati izbore u Srbiji.

Dačić je podsetio je da je nakon zvaničnog raspisivanja izbora, u skladu sa ustaljenom praksom, uputio poziv za posmatranje izbora Parlamentarnoj skupštini OEBS i državama učesnicama, kao i drugim zainteresovanim organizacijama, te da će na predstojećim izborima učestvovati veliki broj međunarodnih posmatrača, saopšteno je iz parlamenta.

Predsednik Narodne skupštine istakao je da je u prethodnom periodu preduzet niz aktivnosti na unapređenju izbornog procesa, da su prihvaćene i implementirane preporuke Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), da je osnovana Radna grupa za saradnju sa OEBS i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, koja se bavila koordinacijom i praćenjem sprovođenja preporuka za unapređenje izbornog procesa.

Podsetio je i na rezultate međustranačkog dijaloga koji je vođen sa predstavnicima opoziciji, uz prisustvo predstavnika Evropskog parlamenta, ukazujući da je sve dogovoreno tokom dijaloga implementirano.

Specijalni koordinator posmatračke misije OEBS Kirijakos Hadžijani i šefa delegacije Parlamentarne skupštine OEBS Brinadis Haradsdotir, saopštili su da posmatračka misija PS OEBS ima 80 članova koji dolaze iz 30 različitih zemalja i koji će ove godine učestvovati u posmatranju predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora.

Najveći broj posmatrača biće u Beogradu, dok će deo pratiti izborni tok na biračkim mestima u Novom Sadu, Subotici, Nišu i Valjevu. Hadžijani je istakao da će posmatračka misija OEBS, u saradnji sa posmatračkim misijama Parlamentarne skupštine OEBS i Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, u petak i subotu organizovati brifing sa svim učesnicima izbornog procesa, kako bi stekli što bolji uvid u aktivnosti stranaka i relevantnih institucija.

Najavio je da će OEBS u ponedeljak, 4. aprila, predstaviti svoj izveštaj o izborima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok