≫ 

Vučić: Verujem u pobedu u prvom krugu, razgovaraćemo sa SPS, ali i sa drugima

Vučić je rekao i da će Aleksandar Šapić biti gradonačelnik Beograda ako SNS pobedi u prestonici

  • 3
Aleksandar Vučić RTS Printskrin: TV RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje je RTS, a na početku je istakao da je jedini predsednički kandidat koji nije gostovao na javnom servisu. Potom je pričao o sastanku sa novim američkim ambasadorom Kristoferom Hilom.

- Imali smo dobar razgovor i pokušaćamo da prevazilazimo naše razlike. Gledaćemo da unapredimo naše odnose i još snažnije raditi na tome. Vreme ćemo pokazati kako ćemo prevazilaziti razlike po pitanju Kosova i Metohije - rekao je Vučić.

- Zahvalan sam i Lavrovu i Oleksandroviču ovde jer su lepo govorili o Srbiji. Mi se ne guramo ni u šta, ali ukoliko je potrebno spremni smo da budemo jedan od faktora koji će doprineti pregovorima i miru.

- Srbija želi da sačuva svoju ekonomiju i da napreduje - rekao je Vučić.

Srbija izašla sa stavom koji je bio precizan, tri dana nismo govorili ništa. Mi smo promišljeno reagovali, mudro, da li će biti razlišitih pritisaka, ne sumnjam da hoće, ali Srbija je ozbiljna država i tako će i reagovati, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji.

Vučić ističe da je tačno da će mnogo toga zavisiti od situacije u Ukrajini, ali i da je srećan što je Srbija pokazala odgovornošću da ume da poštuje međunarodno javno pravo.

Aleksandar Vučić RTS Printskrin: TV RTS

On je naveo da uvek ima tremu pred glasanje, sada možda najveću od svih izbora. Istakao je da veruje u pobedu u prvom krugu i demantovao da je pravio spotove za drugi krug, kako su to pojedini naveli.

- Bio bih tužan kada bih osvojio ispod 60 odsto -  ponovio je Vučić i dodao da sebi uvek podiže lestvicu.

Video: Vučić: Neću biti srećan ako ne pobedimo sa 60%, ali ako izgubim čestitaću

Razgovaraćemo sa socijalistima, ali i sa drugima

Upitan da li će ponovo u koaliciju sa socijalistima, Vučić je odgovorio: - Polako o tome sa kime ćemo da razgvaramo, svakao ćemo da razgovaramo sa koalicionim partnerima i mislim da je dobro to funkcionisalo, ali smo spremni da razgovaramo i sa drugima.

On je podsetio da je SNS vodio kampanju u kojoj je predstavljao rezultate koje su postigli bez odgovaranja na provokacije i uvrede opozicije i bez pominjanja bilo koga od političkih protivnika.

- Želeli smo da pokažemo ljudima šta smo sve uradili, bolnice, puteve, brzu prugu, metro, linijski park, muzeje, pozorišta, Sada kreće izgradnja novih stadiona - kaže Vučić i dodaje da veruje u dobar rezultat.

Vučić potvrdio da mu je Nikola Jokić dao podršku

Vučić je pokazao i dokument kojim je potvrdio da je Nikola Jokić dao podršku za njegovu predsedničkui kandidaturu.

- Beskrajno sam zahvalan svima koji su me podržali - rekao je Vučić.

Šapić će biti gradonačelnik Beograda ako SNS pobedi

Vučić je kazao da će Aleksandar Šapić biti gradonačelnik ako SNS pobedi u Beogradu, ocenjujući da Šapić ima mnogo više energije i entuzijazma da uradi dobre stvari od svih protiv kandidata.

Vučić je pozvao građane da izađu na izbore 3. aprila.

- Pozivam ljude da im ne damo da ugroze budućnost i da nas ne vrate u prošlost  i za to je dovoljno da izađemo na izbore - rekao je Vučić i dodao da garanetuje mir, stabilnost, investicije i bolji standard.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borislav

    31. mart 2022 | 18:49

    Tim koji dobija ne treba menjati ali naravno uvek su nova lica dobrodošla...

  • Erak

    31. mart 2022 | 19:34

    Ima se tu puno šta napisati, ucenjeni glasaju za njega i to je to.

  • Super Brundo

    31. mart 2022 | 18:44

    Tako je bilo i sa Belorusijom pa je rezim i njima uveo sankcije.Tako ce i sa Rusijom da bude.Kupujte rublje za gas i naftu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA