≫ 

Oslobađajuća presuda protiv bivših policajaca u slučaju "Potočari"

Mladen Trbović i Milan Dumanović oslobođeni su svih optužbi

  • 7
Zakon, suđenje, čekić, ilustracija Foto: Pixabay

Viši sud u Beogradu izrekao je oslobađajuću prvostepenu presudu dvojici bivših policajaca optuženih za odavanje službene tajne, u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete Potočarima tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića, u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas dvojicu bivših policajaca od optužbi za odavanje službene tajne, u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Sud je zaključio da oni nisu krivi za krivično delo odavanja službene tajne, jer tužilaštvo nije dokazalo da je nastupila štetna posledica po službu, odnosno MUP, što je bitan uslov za ovo krivično delo, rekao je sudija Zoran Ðorđević. Na ovu presudu Više javno tužilaštvo će uložiti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Presuda Mladenu Trboviću i Milanu Dumanoviću javno je objavljena, u skladu sa zakonom, iako je ovaj postupak od početka bio zatvoren za javnost, zbog zaštite "nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu", odnosno radi čuvanja tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu.

Javno je objavljena samo izreka presude bez obrazloženja, takođe zbog zaštite tajnosti podataka.

Dumanović i Trbović su optuženi za krivično delo odavanje službene tajne, odnosno, zato što su u izjavama medijima odali tajne podatke u vezi sa svojim radom u Potočarima.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara 2017. godine su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni.

Prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra 2016. naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potocare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    1. april 2022 | 09:56

    Policija entiteta Rep Srpska je bila zaduzena za bezbednost. Neka objasne desavanja, a ne uporno da prozivamo Sarajevo.

  • Hogar

    1. april 2022 | 12:43

    Kako sunovi supoglavci primljeni u MUP..mora da je preko veze i sta ce im ovako nesposobni.....bio u Potocarima i u.... se ...ribice

  • Filip

    1. april 2022 | 12:19

    Pravac Potocari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA