IPSOS I CESID objavljuju procene izlaznosti i izbornih rezultata u nedelju, 3. aprila

CeSID će tokom dana redovno izveštavati i o izbornim nepravilnostima

  • 0
Glasacka kutija, izbori, glasanje Foto: Shutterstock

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i IPSOS Srbija organizovaće paralelno brojanje glasova i objavljivati procene izlaznosti i izbornih rezultata parlametarnih, predsedničkih i beogradskih izbora u izbornoj noći 2022.

CeSID će tokom dana redovno izveštavati i o izbornim nepravilnostima.

Za ovu priliku, kako su najavili, biće pripremljen stratifikovan uzorak od 864 biračka mesta sa kojih će se tokom dana prikupljati podaci o izlaznosti odnosno tokom večeri o izbornim rezultatima.

Tokom izbornog dana, CeSID i Ipsos Srbija će pet puta objavljivati procene izlaznosti (preseci u 09:00, 11:00, 14:00, 17:00 i 19:00), dok se prvi rezultati za parlamentarne izbore očekuju oko 21.30 posle čega će se uživo ažurirati do momenta do kada Ipsos Srbija i CeSID ne objave preliminarnu procenu izbornih rezultata i pripadajućih mandata.

Nakon toga će se objavljivati procene sa predsedničkih izbora i, na kraju, sa beogradskih izbora.

Izlaznosti i procenu izbornih rezultata može se pronaći i na zvaničnim prezentacijama Ipsos Srbija i CeSID-a, kao i na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA