≫ 

U SAD glasanje za izbore u Srbiji na tri biračka mesta

Biračka mesta danas su otvorena i u Kanadi i Londonu.

  • 3
Srbija, Izbori 2020, glasanje Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U Sjedinjenim Američkim Državama su otvorena birališta za predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji, a glasa se na tri biračka mesta - u Vašingtonu, Njujorku i Čikagu.

Birališta su otvorena u 8 časova po lokalnom vremenu, a registrovano je 1.155 birača. Na biračkom mestu u Vašingtonu glasao je i ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić.

Biračka mesta danas su otvorena i u Kanadi i Londonu.

Na izborima 3. aprila će glasanje biti organizovano na 77 biračkih mesta u 34 zemlje, a u biračke spiskove u inostranstvu je, prema evidenciji Republičke izborne komisije, upisano 39.777 birača državljana Srbije.

To je najveći broj biračkih mesta i prijavljenih birača u inostranstvu od 2004. godine kada je pripadnicima dijaspore omogućeno da glasaju van matice.

Države u kojima će biti organizovano glasanje su: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Italija, Kanada, Katar, Kipar, Liban, Luksemburg, Malta, Mađarska, Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, Sjedinjene Američke Države, Slovačka, Slovenija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švajcarska, Švedska i Španija.

Glasačka mesta će biti otvorena 3. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu, izuzev u Velikoj Britaniji, SAD i Kanadi gde se, zbog vremenske zone, glasanje održava 2. aprila u istom vremenskom intervalu po lokalnom vremenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAD

    3. april 2022 | 05:01

    A sta mi imamo da glasamo, neka ljudi koji zive tamo biraju sebi Predsjednika, Vladu , ministre i ostali rukovodstvo. Mi koji dodjemo jednom godisnje ili mozda svake pete godine nebi trebali da namecemo svoje glasove. Ne doprinosimo nista Srbiji niti joj placamo porez.... so.... ostavite Srpski narod u Srbiji da odlucuju sami.

  • I just joke

    3. april 2022 | 01:00

    Evo bas svi zure

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA