≫ 

Balint Pastor: Mi smo spremni za saradnju, od Srpske napredne stranke zavisi da li ćemo biti deo vlasti

Pastor veruje da će i buduća vlada biti "šira", odnosno da će biti više stranaka

  • 3
IZBORI SVM LISTA Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor rekao je danas za Telegraf.rs da od Srpske napredne stranke zavisi da li će SVM biti deo vlasti, uz podsećanje da su obe stranke još u kampanji saopštile da saradnju koja traje osam godina treba nastaviti.

- Mi smo izrazili spremnost za to. Ništa se nije promenilo. Smatramo da je to u obostranom interesu. Tu mislim i na dve stranke i na dve nacije i na dve države. Mislim da je naša saradnja mnogo toga dobrog donela Srbiji u prethodnim godinama i ne vidim nijedan razlog da tu saradnju ne nastavimo - rekao je Pastor.

Veruje da će još stranaka biti u vlasti, ali, ukazuje još jednom da je to pitanje koje treba postaviti naprednjacima.

- Oni kao najjača stranka treba da odluče sa kime bi i na koji način želeli da sastave Vladu. Ja verujem da će Vlada biti šira kao što je bila i prethodnih mandata, ali odluka je na njima - rekao je Pastor.

Na pitanje da li postoji neka stranka zbog koje SVM ne bi ušao u Vladu, Pastor kaže da ne bi to tako formulisao. - Treba da sednemo pa da razgovaramo, ja sam tu mislio na dosadašnje činioce vladajuće većine, sada da li će biti tu još nekoga, onda treba da sednemo pa da vidimo, ali ne mislim da je to realno - odgovorio je Pastor.

On je dodao da su SNS i SVM sklapali koalicije na osnovu sporazuma u kojem su bili navedeni prioriteti.

- Mi o funkcijama nismo ni razgovarali, odnosno taj koalicioni sporazum nije sadržao funkcije. Mi smo imali državne seketare, ne mislim da to treba menjati. Nismo tražili ministarska mesta do sada, ni sada to ne smatram presudnim. Ono što je bitno to je da se realizuju određeni projekti koji su i do sada bili realizovani zahvaljujući našoj saradnji, kao što je obilaznica oko Subotice, izgradnja Narodnog pozorišta u Subotici, pruga Subotica - Segedin, to su i do sada činile teme tog koalicionog razgovora, to će tako biti i sada što se nas tiče - poručio je Pastor.

Video: Vučić: Na predsedničkim izborima sam dobio 59,9 do 60,1 posto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    5. april 2022 | 14:48

    Naši najbolji prijatelji su MAĐARI i njihova populacija u državi SRBIJI. U svakoj vlasti srazmerno treba da participiraju.Živelo prijateljtstvo Srbije i Mađarske živeo Orban i Vučić

  • Super Srbin

    5. april 2022 | 15:33

    Gospodin Vučić da ne zaboravi da mu je SPS doneo 11-12% glasova koji su mu omogućili pobedu na izborima, jer bi u drugom krugu verovatno ostao bez fotelje.

  • Petar

    6. april 2022 | 10:45

    Ja sam za to da pukovnik Deni preuzme vojsku od Moslowitza posto je Madjarska jedina zemlja u kojoj kriptocifuti nisu na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA