≫ 

Tadić tvrdi: Posle ponovljenog glasanja ulazimo u gradski parlament

Tvrdi i da će nakon toga opozicija moći da formira vlast u Beogradu

  • 34
Vanredna konferencija za medije svih opozicionih lista Opozicija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik SDS i drugi nosilac liste ''Ajmo ljudi'' Boris Tadić, posle sastanka predstavnika svih opozicionih lista koje su na beogradskim izborima prešle cenzus ili su blizu prelaska najavio je da će večeras podneti sve prigovore za biračka mesta gde je, kako kaže, to opravdano i izrazio uverenje da će posle ponovljenog glasanja ta lista ući u beogradski parlament.

- Nakon toga biće moguće da sadašnja opozicija formira gradsku vlast. Zadovoljstvo mi je što smo se konačno okupili, moglo je i ranije, ali bolje ikada nego ikada' - rekao je Tadić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas izjavio je da je na izborima u Beogradu opozicija dobila 70. 000 više glasova od koalicije koju predvodi Srpska napredna stranka i da bi odnos snaga vlasti i opozicije u gradskom parlamentu 55-55 bez ponavljanja glasanja, ali da taj odnos može da se promeni s obzirom da će, kako kaže, zbog nepravilnosti biti ponavljanja glasanja na pojedinim biračkim mestima.

On je na konferenciji ispred sedišta SSP kojem su prisustvovali predstavnici listi Ujedinjeni za pobedu Beograda, koalicije NADA, Moramo, Dveri -POKs, stranke Zavetnici, i "Ajmo ljudi - Duško Vujošević -Boris Tadić"je kazao i da su se predstavnici svih lista na sastanku izjasnili da nisu spremni da sa SNS formiraju vlast u Beogradu.

Naveo je da će članovi Gradske izborne komisije koje je delegirale opozicione stranke i podneti priigovore i zahtev za prebrojavanje glasačkih listića na po pet odsto biračkih mesta na šta, kako je objasnio svaka lista koja je učestvovala na izborima ima pravo.

Vanredna konferencija za medije svih opozicionih lista Opozicija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je kazao da listi ''Ajmo ljudi-Duško Vujošević-Boris Tadić'' nedostaje 0,2 odsto glasova da pređe cenzus i da bi u slučaju da ta lista pređe cenzus, dobila tri mandata, dva na račun SNS, jedan na račun Ujedinjenih za pobedu Beograda i dodao da će oni pozvati svoje birače da glasaju i pomognu "kolegama da uđu u gradski parlament".

Predstavnik koalicije Moramo Aleksandar Jovanović Ćuta glasovi i pozvao građane da se spreme da ponovo izađu na izbore, a predstavnik liste Zavetnici Nikola Dragićević da su se odazvali pozivu opozicije i da su jasno izrekli stav da u skladu sa zakonom i svojim mogucnostima brane svaki glas koji je osvojila opozicija u Beogradu.

- Moramo biti realni i reći da opozicija sada nema većinu za formiranje vlast, ali posle ponovljenih izbora koji će se desiti, postoji vrlo realna šansa da se to desi - rekao je Dragićević i dodao da će se u tom slučaju odazvati pozivu da razgovaraju o formiranju gradske vlasti, ali ''''ne o foteljama ili funkcijama već o programskim nacelima i kako da se razvija grad Beograd.

Video: Tadić: Očekujem pobedu politike pomirenja i EU integracija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA